Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona han detingut un home, de 28 anys, de nacionalitat danesa i amb domicili a Copenhaguen (Dinamarca), com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle a motor sense haver obtingut mai el permís de conduir i, a més fer-ho sota la influència de les substàncies estupefaents.

Els fets van passar el 6 de gener, en un control de velocitat que les patrulles de trànsit havien establert al quilòmetre 60 de l'autopista AP-7, dins el terme municipal de Sant Gregori.

Pels volts d'un quart de tres de la matinada, els mossos van detectar un turisme que circulava a 177 km/h, en un tram limitat a 120 km/h. Els agents van aturar el vehicle i van identificar el conductor per denunciar-lo per una infracció administrativa de velocitat.

En aquell moment els policies van comprovar que l'home no havia obtingut mai el permís de conduir i, en fer el test de drogues, va donar positiu per consum de cocaïna i THC. Va quedar detingut per aquests dos delictes i denunciat administrativament per circular 57 km/h per sobre del límit establert, que en aquest cas era de 120 km/h.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el 6 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.