El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha enviat avui a presó els dos germans detinguts dimarts passat a Figueres per la seva presumpta vinculació al Dáesh i per incitar de manera directa a perpetrar atemptats a Espanya.

Els dos germans detinguts dimarts a Figueres, l´arrestat a Parla (Madrid) i una quarta persona detinguda a Tànger (Marroc) havien passat aquest matí a disposició del jutge de l´Audiència Nacional Ismael Moreno investigats per la seva presumpta vinculació amb l´organització terrorista Daesh.

Segons va informar el Ministeri d´Interior, els quatre van ser detinguts per suposar una «perillosa amenaça per incitar de manera directa la comissió d´atemptats a Espanya».

Els dos homes, de 30 i 31 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Figueres, van ser detinguts per la Policia Nacional el cinc de desembre acusats de difondre propaganda gihadista. Se´ls van trobar 400 publicacions on explicaven com fabricar explosius o apunyalar civils i que difonien a través de les xarxes. En la mateixa operació coordinada amb el Marroc es va detenir una persona a Parla dedicada a captar adeptes i una quarta al Marroc, considerat un perillós membre de l´organització.