Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una banda dedicada als Mossos d'Esquadrarobatoris

Han arrestat quatre homes que formaven el grup criminal especialitzat en aquest tipus de delictes.

En el moment de la detenció en una àrea de servei de la C-33 a Montcada, duien al cotxe joies, un ordinador portàtil, una col·lecció de bitllets estrangers i roba robada en un domicili de Figueres hores abans.

Els quatre membres del grup van passar a disposició judicial dissabte 24 de novembre, davant el Jutjat en funcions de Guàrdia de Cerdanyola, el qual va decretar el seu l´ingrés a presó.

Els fets es remunten a dijous passat quan agents dels Mossos de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport (UOM) es trobaven realitzant un patrullatge preventiu per la C-33 van localitzar a l´àrea de servei de Montcada i Reixach un vehicle amb quatre ocupants en actitud vigilant i van procedir a identificar-los.

Seguidament es va escorcollar el vehicle i en el seu interior hi van localitzar diverses bosses mà de dona, un ordinador portàtil, joies, una col·lecció de bitllets en moneda estrangera i perfums.

És dona la circumstància que, una d´aquestes persones estava sent investigada per la Unitat d´Investigació de Granollers per diversos robatoris amb força a domicilis en poblacions del Vallès Oriental, els policies van sol·licitar col·laboració d´aquesta Unitat d'Investigació de Granollers per identificar els ocupants del vehicle, investigar els objectes localitzats i esbrinar el seu origen.

Havien actuat feia poques hores

Fetes les comprovacions corresponents, van poder constatar que aquests objectes provenien d´un robatori amb força en un domicili a la localitat de Figueres comés feia poques hores. En l´escorcoll del vehicle també van localitzar material per cometre robatoris, concretament tornavisos, guants, mitjons, motxilla, un parell de walkie talkies, i una peça de plàstic rígid per obrir portes, per la qual cosa es va procedir a la detenció d´aquestes quatre persones.

Es tracta de homes de 40 i 43 anys veïns de l´Hospitalet de Llobregat, un home de 26 anys i una dona de 39 anys veïns de Barcelona, tots quatre de nacionalitat colombiana i alguns amb antecedents per fets similars. Van quedar arrestats com a presumptes autors de quatre robatoris amb força al Vallés Oriental i un altre, a Figueres.

Quatre robatoris a un sol detingut

A més a més, a un dels detinguts també se l´imputen quatre robatoris amb força a les poblacions de Llinars del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui i Sant Pere de Vilamajor comesos durant el mes de setembre d´aquest any.

Les investigacions van començar el 6 de setembre d´enguany, arran d´un robatori comés a Llinars del Vallès i en el qual ja es van detenir dues dones, també de nacionalitat colombiana i amb vinculacions amb aquest grup, que van ingressar a presó per ordre judicial.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial dissabte davant del jutge, el qual va decretar el seu l´ingrés a presó.