Els Mossos d'Esquadra han detingut un home acusat d'estafar més de 25.000 euros amb el mètode conegut com 'scalping'. La detenció és el resultat d'una investigació oberta el mes de juny després que els agents tinguessin coneixement que diverses persones havien estat víctimes de la mateixa modalitat d'estafa. Els autors actuaven a l'interior de caixers automàtics d'Empuriabravai, mitjançant l'engany, aconseguien la targeta bancària i el número PIN de les víctimes. Els estafadors sempre actuaven en caps de setmana i escollien les víctimes, generalment estrangers d'edat avançada. El detingut dissabte passat té 37 anys, és de nacionalitat francesa i veí de Marsella. Els mossos no donen l'operació per tancada i no descarten més detinguts.

Els estafadors feien creure a les víctimes, normalment estrangers d'edat avançada, que el caixer tenia alguna avaria i s'oferien per ajudar-los. Amb aquest engany aconseguien que la víctima teclegés davant seu el seu número PIN. Seguidament li sostreien la targeta bancària i li feien creure que se l'havia quedat el caixer. Com que actuaven els caps de setmana, amb aquesta estratègia s'asseguraven que la víctima no ho pogués comprovar fins el següent dia hàbil.

Durant els últims cinc mesos els lladres van cometre set delictes d'estafa i la quantitat defraudada ascendeix a més de 25.000 euros.

Arran aquests fets, la policia va iniciar una investigació i un dispositiu de vigilància en els caixers de les entitats bancàries de la zona. A quarts de deu del matí del passat 11 de novembre, una patrulla de paisà que estava fent la vigilància va localitzar un dels sospitosos quan entrava a l'interior del caixer mentre hi havia un usuari.

La patrulla va identificar l'home i va comprovar que es tractava d'un dels estafadors. Per aquest motiu, el van detenir com a suposat autor de set delictes d’estafes bancàries. La investigació no es dóna per tancada i no es descarten noves detencions.

Els Mossos recomanen utilitzar els caixers automàtics interiors que es puguin tancar amb pestell, anar acompanyat amb algú de confiança, evitar treure quantitats importants de diners en efectiu i evitar distraccions provocades per estranys.

El detingut va passar el 13 de novembre a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i ha sortit en llibertat provisional.