Tres anys de presó i una multa de 160.000 euros en concepte de responsabilitat civil per un delicte contra la salut pública. Aquesta és la pena que demana el ministeri fiscal per a un home que havia intentat passar per la frontera 1.490 grams de cocaïna amb la intenció de vendre-la.

Els fets van succeir el 16 de novembre del 2016. L'home, de nacionalitat espanyola i sense antecedents penals, circulava per l'AP-7 en direcció a la frontera amb França. A l'altura de la Jonquera, va ser aturat per uns efectius de la Guàrdia Civil que estaven realitzant un control rutinari a la zona.

Els agents anaven acompanyats de dos gossos, i en escorcollar el cotxe de l'home, aquests van localitzar set ampolles de plàstic que contenien droga a la part posterior del vehicle. En total hi havia 1.490 grams valorats en 55.459,20 euros. La finalitat de l'acusat era vendre-la posteriorment al mercat per aquest preu. A dins el cotxe, els guàrdies també hi van trobar dos telèfons mòbils, els quals utilitzava per comunicar-se amb els compradors, i una suma de 440 euros en metàl·lic destinats a cobrir les despeses del desplaçament del suposat traficant.

Des del moment de la detenció, l'home es trobava en una situació de presó provisional comunicada i sense fiança. Després del judici que es va celebrar ahir a l'Audiència de Girona, el cas va quedar vist per a sentència.