Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes en dues actuacions policials per robar dins un apartament a Llançà i dins un cotxe a La Jonquera. En aquesta darrera actuació, la col·laboració ciutadana va ser clau per arrestar el presumpte autor dels fets en poca estona. I a Llançà, els policies van enxampar un reincident.

El primer dels fets es remunta al 22 de setembre, quan els agents de la comissaria de Figueres van tenir coneixement del robatori dins d'un domicili de segona residència ubicat al carrer Argilera de Llançà.

El propietari va denunciar que els lladres havien accedit al seu apartament forçant les persianes de la cuina i del menjador i un cop dins li van robar 400 euros en efectiu.

La unitat d'investigació de la comissaria de Figueres, que va encarregar-se del robatori, va detenir l'autor el passat 6 d'octubre. Es tracta d'un home de 41 anys, nacionalitat espanyola i veí de la població. Va quedar acusat com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força a domicili.

Es dona el cas que a l'arrestat li consten nombrosos antecedents per fets similars. L'endemà va passar el dia 7 d'octubre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Rebenta un cotxe amb una pedra

L'altre cas es remunta a l'endemà de la detenció de Llançà, aquest dissabte passant quan agents de la comissaria de La Jonquera van detenir un home de 32 anys, nacionalitat palestina i veí d'aquesta, com a presumpte autor d'un robatori amb força a interior de vehicle.

Els fets van passar de matinada, quan els Mossos van rebre l'avís per part dels propietaris d'un turisme que estava estacionat a la zona de l'institut de la població.

Els testimonis havien vist com un home agafava una pedra de grans dimensions i la llançava contra el vidre del copilot, sostreia uns efectes i sortia corrents.

Gràcies a aquesta col·laboració ciutadana els Mossos van poder detenir l'autor poc després al carrer Lluís Companys i recuperar els efectes sostrets: un rellotge i unes ulleres de sol.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 7 a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.