El Departament d'Interior assegura que el cotxe de la parella del Maresme desapareguda no va caure al pantà de Susqueda "per accident", sinó que "algú el va empènyer, el va portar", ha explicat el conseller Joaquim Forn. D'aquesta manera, Forn diu que no es descarta cap hipòtesi sobre els fets, inclosa la "desaparició voluntària". En tot cas, el conseller ha demanat el màxim respecte i prudència per no afectar encara més les famílies dels dos desapareguts, i ha explicat que els Bombers, els Mossos, els agents rurals i la unitat subaquàtica de la Guàrdia Civil estan treballant per localitzar els dos desapareguts.

Les incògnites sobre la desaparició de la parella del Maresme de 21 i 23 anys no s'esvaeixen. Aquest dimecres, mentre continua la recerca al pantà de Susqueda, el conseller d'Interior ha confirmat que totes les hipòtesis estan obertes i que la investigació policial contempla tots els indicis, fins i tot que es pugui tractar d'una desaparició voluntària.

Forn també ha assenyalat que el cotxe no va caure al pantà per accident, sinó que algú "el va empènyer". Tot i que alguns mitjans havien apuntat que a dins el vehicle localitzat al fons del pantà hi havia una pedra lligada al canvi de marxes o al pedal del gas, Mossos d'Esquadra ha confirmat que hi havia una pedra a dins el cotxe però que no es pot determinar si ja hi era d'abans o bé va entrar quan el vehicle rodolava dins l'aigua.

Tot i això, sí que desmenteixen que la pedra estigués posada intencionadament a cap mecanisme del cotxe, un Opel Zafira de color blau. Mossos d'Esquadra també detalla que, entre la documentació localitzada dins el vehicle, hi ha una nota manuscrita amb reflexions perquè assenyalen que no es tracta de cap carta de comiat ni d'intenció de suïcidi.

Al pantà de Susqueda, els equips d'emergències continuen treballant per trobar algun rastre de la parella. El cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Quim Vilardell, ha explicat que la recerca ha canviat amb l'avenç de la investigació. "Abans era una recerca genèrica però ara és policial, nosaltres donem suport buscant on ens demanen", ha afirmat.

Aquest dimecres, les unitats subaquàtiques pentinen el fons del pantà. En concret, han començat per la zona on va aparèixer el cotxe, a sis metres de profunditat a una platja situada al Coll Palomera. Des d'aquí, van ampliant el perímetre al voltant. A banda de Mossos d'Esquadra i Bombers, també s'uniran a la recerca els GEAS de la Guàrdia Civil.

Tot i que dimarts van afirmar que ja no farien recerca extensiva per terra, Vilardell ha explicat que els efectius terrestres estan inspeccionant alguns punts concrets, com ara pou o la zona on van trobar el caiac, per indicació dels Mossos. Un cop acabin, tornaran a pentinar el bosc d'accés a la platja des d'on es va precipitar el vehicle a l'aigua.