Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, la mínima expressió relacionada amb una possible acció terrorista fa saltar les armes. Aquest dimecres una família que acabava de passar la tarda a la cala Jóncols va veure com un home els va amenaçar amb una ganivet, els va fer destrosses al cotxe i tot perquè li van recriminar que hagués cridat la consigna «Al·là és gran» després dels últims atemptats. Els Mossos d'Esquadra de Roses van detenir l'home després que la família denunciés els fets i durant un control conjunt amb la Policia Local de Cadaqués a l'altura de Perafita.

Tot va començar pels volts de dos quarts de set de la tarda, una família que marxava de la cala Jóncols es va trobar amb una situació desagradable: un home cridant «Al·là és gran» quan anava cap a l'aparcament on tenia el seu vehicle, en una àrea forestal.

Aquesta expressió va molestar el pare de família i el que va decidir va ser recriminar-li el crit i li va dir, segons va denunciar als Mossos d'Esquadra de Roses, que es calmés i que no digués aquest tipus de coses després dels fets de Barcelona.

L'altre, en comptes d'entendre-ho va optar per anar darrere de la família. Va anar fins al seu vehicle i va intentar que marxessin. No els deixava tancar la porta i fins i tot s'hi va enganxar els dits. Segons el denunciant, després van poder fugir amb el vehicle en direcció cap a Roses.

Mentre enfilaven cap a Roses, la família va veure com la persona que abans els havia incriminat els estava seguint. Van intentar evitar-lo i fins i tot es van amagar, però aquest els va aconseguir trobar quan s'havien aturat. A partir d'aquí, segons el denunciant, va començar a exhibir un ganivet i els va amenaçar.

Va intentar clavar el ganivet a les rodes i li deia al pare de família que sortís del vehicle. Aquest s'hi va negar i va començar-los a llançar pedres. Això va provocar molts danys al vehicle: els va trencar una finestra, l'embellidor de la maneta així com rascades i diversos cops al cotxe. Finalment, la família va poder marxar i va fugir. Ràpidament van anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Roses per denunciar els fets i explicar el que havia succeït. Els agents amb la descripció de l'home i la dona -que també anava al vehicle amb ell però que no va actuar en l'agressió- i la placa del vehicle van començar a buscar-los ràpidament després del greu incident.

Finalment, a la nit en un control que feia la Policia Local de Cadaqués i els Mossos d'Esquadra de Roses conjuntament a la rotonda de Perafita van interceptar el vehicle. En escorcollar-los van localitzar la navalla amb la qual havia amenaçat la família. L'home va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de danys i per amenaces amb l'arma blanca.

L'arrestat és un ciutadà francès de 32 anys, d'origen àrab i del qual no consta domicili conegut. La dona va quedar lliure perquè no havia intervingut en el succés. El detingut, segons fonts policials, presentava signes evidents d'anar sota els efectes de begudes alcohòliques quan se'l va arrestar.