Un conductor ha acabat detingut després de saltar-se un control de la Policia Nacional a l'N-II a la Jonquera. Quan el van poder aturar, els agents van descobrir que portava 107 quilos d'haixix al maleter en bosses d'escombraries.

Es dóna el cas que el detingut tenia pendent una ordre de detenció emesa per Itàlia pendent d'executar una pena de presó d'un any i sis mesos.

L'home va quedar imputat per tràfic de drogues, va ser posat a disposició de l'autoritat judicial corresponent, que va decretar l'ingrés a presó provisional.

Els fets es van produir diumenge passat, quan agents de la Policia Nacional que feien un control a la carretera N-II a l'entrada de la Jonquera es van adonar que un vehicle que s'aproximava, canviava bruscament i de forma temerària el sentit de la seva marxa i fugira en direcció contrària.

Un cop interceptat el vehicle de matrícula italiana, els policies va procedir a la identificació i a l'escorcoll de l'automòbil. A l'interior del maleter hi van trobar tres bosses de plàstic i un fardell d'arpillera. En total, hi havia 107 quilos d'haixix.

Sobre el conductor, un ciutadà marroquí resident a França, pesava una ordre de detenció vigent emesa per les autoritats italianes per tenir pendent d'executar una pena de presó d'un any i sis mesos.

El detingut ha ingressat a presó provisional després de passar a disposició judicial a Figueres.

L'operatiu ha estat dut a terme per agents de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera (Girona) i s'ha produït en el marc dels controls contra la delinqüència organitzada itinerant.