Els mossos van detenir el passat 21 de juliol a Castelló d’Empúries un home de 29 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la localitat, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsificació de document públic. Els fets van tenir lloc el 17 de juliol, quan els agents de la comissaria de Roses van ser alertats de la possible ocupació d’un immoble al sector Port Alegre de la urbanització d’Empuriabrava. Concretament, la persona encarregada de la cura del pis, en anar a obrir-lo per deixar-lo a punt pels propietaris, que volien anar al seu habitatge de vacances, va comprovar que havien canviat el pany del domicili. Els mossos van constatar que a l’interior hi vivia una família que presentava un contracte de lloguer fals.

Els llogaters van explicar que havien fet tractes amb un home que els havia donat les claus del pis i pagaven un lloguer mensual. Després de veure l’engany, van reclamar aquest home, el qual els va manifestar que ja els llogaria un altre domicili d’iguals característiques, i van acordar deixar el pis per retornar-lo als seus legítims propietaris.

Simultàniament, els agents van iniciar la recerca de l’home que havia realitzat l’ocupació del pis, havia canviat el pany i havia fet un contracte de lloguer fals.

Finalment, el passat 21 de juliol, el van localitzar i detenir com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsificació de document públic. La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si pot estar implicat en fets similars.

El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat.