L'incendi forestal del Voló ja ha calcinat 150 hectàrees, segons informa 'L'Independant', i França ha demanat ajuda als Bombers per intentar frenar l'avanç de les flames. El foc, que ha començat poc després de les cinc de la tarda, amenaça d'entrar a Catalunya per la zona del Pertús.

Cap a les vuit del vespre, el fum d'aquest incendi ja cobria el cel de molts municipis de l'Alt i el Baix Empordà. El foc ha obligat a tallar la N-II i l'AP-7 a la Jonquera en sentit nord, provocant algunes cues. Els serveis d'emergència francesos han demanat reforços per elevar fins a 250 els efectius que treballen sobre terreny.

En paral·lel, també s'han mobilitzat diferents mitjans aeris, entre els quals dos bombarders i quatre hidroavions (tot i que en poca estona, quan es faci fosc, la nit obligarà a què es retirin). Segons informa Bombers, vuit camions d'aigua i vehicles lleugers del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) del cos s'han desplaçat a l'altra banda de la frontera per donar suport a les tasques d'extinció. La carretera D900, que és la que entronca amb França per l'N-II, està tallada entre el Voló i el Pertús.

L'incendi forestal entre el Voló i Morellàs ha començat poc després de les cinc de la tarda. Les flames s'han estès amb rapidesa i han generat una gran columna de fum visible des de diversos punts de l'Alt Empordà.

Sobre terreny, els bombers francesos hi han desplaçat cinc grups d'intervenció -segons precisa el diari- que en total sumen un centenar d'efectius. A més, en les properes hores, s'esperen reforços procedents de Narbonna, que elevaran el número de bombers sobre terreny fins als 180.

Les flames, que avancen empeses pel vent, també han obligat a mobilitzar diversos efectius aeris. Ja hi ha dos avions bombarders que descarreguen aigua damunt la zona afectada, i s'han mobilitzat quatre hidroavions més.

El cap de l'incendi avança cap al sud i amenaça de passar a Catalunya, on entraria per la zona del Pertús aquesta nit. De fet, els Bombers de la Generalitat ja han desplaçat diversos efectius a la Jonquera per atacar les flames i donar suport als bombers francesos si necessiten reforços.

Segons informa 'L'Independant', a la zona afectada per les flames hi hauria excursionistes. Per això, s'ha mobilitzat un helicòpter que fa passades per l'àrea, per socórrer aquells qui es puguin veure atrapats.

Així es veu el foc des de La Jonquera

I així, des del Rosselló