El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de 19 anys de presó per a Musa Baldeh, l'home que va assassinar la dona a ganivetades a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) el 17 de novembre del 2014. Com ja va fer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el Suprem desestima íntegrament el recurs de la defensa que desgranava fins a set arguments contra la sentència que va condemnar Baldeh per un delicte d'assassinat amb una circumstància agreujant de parentiu i una atenuant de confessió. El tribunal també manté la prohibició del processat a tenir la pàtria potestat dels tres fills menors d'edat que tenia amb la víctima i argumenta que els hi ha provocat un "dany irreparable" arravatant-los la mare de forma "abrupta i cruel". Baldeh haurà d'assumir les costes processals del recurs.

La secció tercera de l'Audiència de Girona, seguint el veredicte del jurat popular, va condemnar Musa Baldeh a 19 anys de presó per un delicte d'assassinat. Segons el relat de la sentència, Baldeh va atacar la víctima a traïció, apunyalant-la a la zona del cap i el coll amb dues armes (un destraló de carnisser i un ganivet llarg de cuina) i sense que tingués cap possibilitat de defensar-se.

A la sentència, l'Audiència li va prohibir tenir la pàtria potestat dels tres fills menors d'edat que tenia amb la víctima, així com viure als municipis on resideixin els germans de la dona. També li va imposar pagar una indemnització de 455.000 euros als tres infants i a un germà de la víctima.

La defensa de Baldeh va recórrer la sentència. Primer, al TSJC, que va desestimar íntegrament el recurs. Ara, el Suprem també ha seguit el mateix criteri i ha confirmat la condemna de 19 anys de presó. El tribunal imposa a Baldeh les despeses processals.

La defensa posava en dubte que l'acusat hagués actuat a traïció quan va atacar la víctima i apuntava la hipòtesi d'una baralla prèvia. El Suprem ho descarta i ressalta que Baldeh va agredir la dona amb dues armes. "És impossible o molt difícil la defensa amb les mans nues", recull la sentència. A més, també recorda que la víctima tenia ferides a la part posterior del coll que "només es van poder infringir per l'esquena".

Al recurs, la defensa també sostenia que a l'acusat se li havia d'aplicar una eximent incompleta de legítima defensa, una atenuant d'arravatament i que es considerés com a molt qualificada d'atenuant de confessió perquè va ser ell mateix qui va trucar al 112 i va esperar l'arribada de la policia. El Suprem descarta tots els arguments i considera que durant el judici va quedar provat que Baldeh va actuar amb "premeditació" i la mort de la víctima no va ser resultat d'una "exaltació impulsiva".

Finalment, l'advocat de Baldeh qüestionava que el pare no pogués tenir la pàtria potestat dels tres fills que tenia amb la víctima. L'alt tribunal avala la decisió i recorda que es tracta d'un crim per violència de gènere que genera un "especial retret social". "Casos com aquest poden ocasionar un dany irreparable en el desenvolupament dels fills", recull la sentència. El processat va cometre el crim davant la filla petita de la parella, que aleshores tenia només 1 any.