L'Agència Tributària ha traslladat a la Fiscalia de Delictes Econòmics una denúncia contra el jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo per no tributar els seus drets d'imatge entre el 2011 i el 2013.La quantitat que Hisenda reclama al futbolista portuguès oscil·laria entre els 8 milions d'euros corresponents als seus ingressos publicitaris durant aquest període, segons va revelar aquest dimecres a la nit la COPE, mentre que altres informacions apunten que podrien ser fins a 23 milions d'euros, comptant la quantitat presumptament defraudada i les sancions. El jugador madridista va intentar regularitzar la seva situació tributària el 2015, quan va presentar la declaració de l'any anterior i una de complementària d'entre el 2011 i 2013. Aquesta informació es produeix just l'endemà que el Suprem ratifiqués ela pena de presó de 21 mesos i una multa de 2,1 MEUR a Leo Messi per defraudar 4,1 MEUR.

En la regularització que va fer el jugador madridista, en què va abonar 5,6 milions d'euros, Hisenda considera que hauria d'haver-hi afegit 8 milions d'euros. 'El Mundo' va publicar a finals de l'any passat que, segons les revelacions de 'Football Leaks, l'astre portuguès podria haver desviat fins a 150 milions d'euros corresponents als drets d'imatges d'entre el 2009 i 2020 a les Illes Verge britàniques.

Aquest dijous, el Tribunal Suprem (TS) va confirmar la condemna de 21 mesos de presó i multa de 2 milions d'euros al futbolista del Barça Leo Messi per tres delictes contra la Hisenda Pública comesos en les seves declaracions de l'IRPF dels anys 2007, 2008 i 2009 en els què va defraudar a Hisenda 4,1 milions d'euros dels ingressos obtinguts per l'explotació dels seus drets d'imatge.

La sentència rebaixa de 21 a 15 mesos de presó i a 1,4 milions de multa la pena imposada al seu pare, com a cooperador necessari, a l'apreciar l'atenuant de reparació del dany per la devolució a Hisenda per part del seu fill dels diners defraudats. En la sentència, els magistrats qüestionen