Els Mossos d'Esquadra han detingut a Lloret de Mar dos membres d'un grup organitzat que van robar 7,5 tones de coure d'una empresa amb un camió robat.

Per carregar el fil de coure, valorat en 148.000 euros, els lladres van utilitzar un camió robat en una empresa de Sant Pere Pescador.

Els arrestats per l'Àrea d´Investigació Criminal (AIC) dels Mossos a Girona són dos homes de 21 i 38 anys, de nacionalitat italiana i croata, amb domicili desconegut. Van quedar detinguts com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força a interior d´empresa, un delicte de danys i un delicte de furt d´ús de vehicle.

La investigació continua oberta i els Mossos estan pendents de les detencions de la resta de membres del grup investigat.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 19 de maig a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Tot es remunta al 16 de febrer, agents d´investigació de l'AIC van tenir coneixement del robatori amb força a l´interior d´una empresa del polígon industrial del Pont del Príncep de Vilamalla.

Quinze sacs de coure valorats en 150.000 euros

Els lladres van forçar una porta lateral per accedir a l´empresa i van entrar amb un camió de tres eixos provocant danys. Un cop a dins van fer servir un carretó elevador per sostreure quinze sacs de 500 quilograms de fil de coure valorats en 148.000 euros.

Els investigadors van saber que el camió utilitzat per sostreure el coure l´havien sostret d´una empresa de construcció de Sant Pere Pescador durant aquell mateix dia.

El dia 22 de febrer els Mossos van recuperar el camió sostret prop del municipi vallesà de Santa Perpètua de la Mogoda i el van lliurar posteriorment al seu titular.

Dispositiu policial a Lloret

Els agents de l´Àrea d´Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van dur a terme un dispositiu policial i van detenir dos dels membres d´aquest grup delictiu a la localitat de Lloret de Mar.

Els agents mantenen la investigació oberta i resten pendent de les detencions de la resta de membres del grup.