Els Mossos d'Esquadra investiguen sis casos del joc que indueix al suïcidi Balena Blava. Segons el portaveu dels Mossos, s'han detectat a Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Sabadell, Balaguer i Girona, i una de les víctimes té 12 anys. En declaracions a Rac 1, Oliva ha explicat que també estan "pendents d'indicis de situacions similars que arriben a arreu de les comissaries". Davant d'això, ha reclamat més implicació dels pares per detectar a temps aquests casos i que s'interessin per les xerrades que els agents d'aquest cos fan als centres educatius sobre la seguretat a Internet. A més, ha demanat que davant de qualsevol sospita que es tingui de menors que poden estar en contacte amb webs que incitin al suïcidi ho facin saber a la policia.

Albert Oliva ha lamentat que "la resposta de les AMPA's quan se'ls ofereixen xerrades sobre seguretat a les xarxes socials és escassa" tot i que cada any se'n fan unes 3.500. "És importantíssim que aquestes xerrades sobre seguretat a les xarxes socials les rebin també els pares", ha subratllat el portaveu de la policia catalana. "Cal un treball transversal entre les escoles, la policia, el departament de Salut i les famílies", ha reblat.

Oliva ha destacat que "les víctimes tenen edats molt vulnerables, de plena adolescència o preadolescència". "Edats on s'és extraordinàriament sensible, feble i vulnerable en què els nois busquen la curiositat i l'aventura", ha detallat. Amb tot, Oliva ha subratllat que en cap dels casos de Balena Blava detectats s'hagi "arribat fins al final".

A través d'un comunicat, els Mossos d'Esquadra ha explicat que estan "en contacte amb altres policies per rastrejar el circuit i contactar, si es donés el cas, amb altres investigacions relacionades amb els mateixos casos". A més, la policia ha insistit que "no estem davant un joc quan parlem de la Balena Blava o de pàgines similars". "La inducció al suïcidi és un delicte que està penat al Codi Penal entre 4 i 8 anys" de presó, ha recordat aquest cos.