Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres han detingut cinc homes i una dona, d'entre 20 i 34 anys, cinc de nacionalitat romanesa i un de nacionalitat espanyola i tots ells veïns de Figueres, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues.

El fets van ocórrer el vespre del dia 15 de març, cap a dos quarts de nou del vespre, al carrer Cendrassos de Figueres. Els agents dels mossos van saber que unes persones podrien estar carregant marihuana en una furgoneta. Una patrulla de paisà va observar que cinc homes pujaven i baixaven d'un pis i carregaven bosses de plàstic dins d'una furgoneta, mentre que una dona vigilava el vehicle.

Els agents es van apropar a la dona i, després d'identificar-se, van comprovar que a dins de les bosses hi havia plantes de marihuana. En aquell moment els cinc homes baixaven del pis amb més bosses i van ser interceptats pels mossos.

Els policies van identificar totes les persones i van saber que dins del domicili d'un d'ells hi havia tres habitacions dedicades al cultiu de marihuana. També van esbrinar que a causa d'una avaria a la instal·lació elèctrica del pis, els detinguts havien decidit fer el trasllat de la plantació.

Davant les evidències, la policia va detenir les sis persones com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Quan els mossos van tenir autorització judicial, van fer una entrada al domicili, i a dins hi van trobar 55 bombetes de 600 watts, 21 transformadors, 5 telèfons mòbils, una balança, 4 aparells d'aire condicionat, 3 extractors i 144 plantes de marihuana més.

La investigació no es dóna per tancada i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas.

Els detinguts, tres d'ells amb antecedents, van passar el dia 18 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.