Incendis

Del 15 de març al 15 d'octubre, prohibit fer foc al bosc

No es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització

14.03.2017 | 12:55

El Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació de la Generalitat informa que, del dia 15 de març fins al 15 d´octubre, no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d´espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d´aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d´Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d´esbarjo ni d´altres relacionats amb l´apicultura. Dins de les àrees recreatives i d´acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s´utilitzin barbacoes d´obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l´inici d´un foc; llançar coets, focs d´artifici o d´altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Aquest 2017, des de l´1 de gener fins avui , hi ha hagut a Catalunya 67 incendis forestals que han cremat 508,32 hectàrees forestals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema