Agents de la Policia Nacional han comissat 70 quilograms de marihuana amagats en cinc bosses de grans dimensions que un conductor transportava per distribuir a França. Els agents van detenir l'home a la Jonqueraen el marc dels controls contra la delinqüència itinerant que fan habitualment a la zona.

El detingut, que conduïa un vehicle amb matrícula francesa, va intentar escapar del control agafant una via paral·lela però la policia el va poder aturar. Se li imputa un delicte contra la salut pública i, després de passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 7 de Figueres, el jutge n'ha decretat l'ingrés a presó.

La detenció es va produir mentre agents de la Unitat d'intervenció Policial de la policia espanyola feien un control aleatori a la carretera N-II, en sentit França, al terme de la Jonquera. Els efectius van demanar a un cotxe amb matrícula francesa que s'aturés. El vehicle duia un únic ocupant, un home que, davant del requeriment, va intentar escapar desviant-se per una via lateral.

Els agents van aconseguir aturar-lo i, mentre l'identificaven, van sentir una forta olor de marihuana. Per això, van procedir a inspeccionar el vehicle. A l'interior, hi van trobar fins a cinc bosses de grans dimensions amb un total de 70 quilograms d'aquesta substància. La droga havia de distribuir-se a França.

El detingut, a qui s'imputa un delicte contra la salut pública, va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 7 de Figueres, que en va decretar l'ingrés a presó.