L'acusat d'assassinar i cremar un jove a Colera el 17 de març del 2014 assegura que es va començar a barallar amb la víctima perquè duia la seva roba i el seu rellotge. Marlon Roberto C.P. ha estat l'últim a declarar davant el jurat popular i ha relatat que aquella tarda va quedar amb la víctima per demanar-li que fes d'intermediari per aconseguir que la seva exparella (que havia començat una relació amb el jove que va morir) li tornés les coses que tenia al seu pis. "No podia parlar amb ella perquè tenia una ordre d'allunyament però vaig pensar que podia comprar el seu xicot amb marihuana perquè m'ajudés", ha detallat.

Tot es va torçar, relata, quan el va veure arribar amb la seva roba. "Em vaig tornar boig", afegeix. Segons la seva versió, tots dos es van començar a barallar. Primer a cops però després la víctima va treure un ganivet. "Jo només em vaig defensar", ha assegurat i sosté que no sap ben bé com va aconseguir arrabassar-li l'arma ni com li va clavar al coll. Després, diu que li va calar foc per eliminar proves.

No volia matar la víctima. L'acusat del crim de Colera ha assegurat que quan va convèncer una altra de les processades perquè la tarda del 17 de març portés el jove fins a una zona boscosa apartada del poble on vivien tots, Llançà, era per parlar-hi però que no tenia cap intenció de fer-li mal.

Segons ha relatat, la víctima havia començat feia poc una relació sentimental amb la seva exparella i, com que els dos homes no havien tingut mai cap problema personal, pensava "comprar-lo" amb marihuana per aconseguir que l'ajudés a recuperar les coses que encara tenia al pis de la seva ex.

Dies abans del crim, Marlon Roberto C.P. es va posar en contacte amb un porter de discoteca que coneixia i li va oferir 100 euros per "immobilitzar" la víctima. Al final no van arribar a cap acord perquè l'altre home demanava més diners. "Era només per la seva presència física, perquè l'immobilitzés si es rebotava perquè jo pogués parlar amb ell, però no era per colpejar-lo ni molt menys", ha afirmat al judici.

Per aconseguir reunir-se amb la víctima, Marlon Roberto C.P. es va posar en contacte amb l'acusada Dolors F.J. i li va demanar que passés a recollir el jove i el portés fins al lloc acordat amb l'excusa de tancar el negoci de tràfic de drogues. Dolors F.J. ha afirmat aquest dilluns a l'Audiència de Girona que no sabia què passaria, que pensava que el principal acusat només volia "parlar" amb la víctima i que, com a màxim, "li donaria un ensurt, un parell de bufetades com a molt".

Un cop a la zona boscosa de Sant Miquel de Colera, relata Marlon Roberto C.P., tot es va torçar. El motiu és que la víctima anava "vestit completament" amb roba d'ell, la que tenia al pis de la seva ex. L'autor del crim ha detallat que ja feia uns dies que estava molest perquè li semblava que la seva exparella es "mofava" d'ell fent que el xicot actual fes servir la roba que no li volia tornar. També creu que ella i la víctima li van ratllar el cotxe uns dies abans.

Per la roba i el rellotge

"Anava tot de mi, duia la meva samarreta vermella del Madrid, les meves vambes, les meves ulleres i el meu rellotge, em va tocar la fibra d'una manera que ara em sembla vergonyosa i em vaig tornar boig", ha relatat. Segons la versió de l'acusat, li va recriminar a la víctima que utilitzés els seus objectes personals i es van embrancar en una baralla. "Jo el vaig empènyer, ell va caure a terra i quan es va aixecar es va llançar directe cap a mi", ha dit.

Des de l'altre cotxe, pel retrovisor, Dolors F.J. va veure l'inici de la disputa. "Rodolaven per terra, jo vaig baixar el cotxe i els hi deia que paressin però no em feien cas", ha exposat. Segons l'acusada, durant la disputa Marlon Roberto C.P. va aconseguir posar-se sobre la víctima i no el va parar de colpejar fins que l'altre ja no es movia. "Tenia una espatlla dislocada i no parava de donar-li cops de puny amb una sola mà", ha declarat.

La dona, però, no va veure el ganivet en cap moment. Marlon Roberto C.P. ha assegurat que, en algun moment de la baralla, la víctima va aconseguir agafar el ganivet del maleter del seu propi cotxe i que va ser ell qui el va intentar apunyalar primer. "El vaig subjectar per la fulla i es va partir el mànec", ha exposat. L'acusat no sap com el va acabar apunyalant fins a vuit vegades i a la zona del coll. "Jo em vaig defensar", afegeix.

Un cop perpetrat el crim, Marlon Roberto C.P. va dir a Dolors F.J. que 'anés fins a un bar de Llançà a recollir una bossa amb roba neta i un producte de neteja que li prepararia la tercera acusada, Esther P. del C.

Mortes de por

La dona ho va fer. Tant Dolors F.J. com Esther P. del C. han negat que tots tres ordissin un pla per acabar amb la vida de la víctima i han assegurat que no sabien que Marlon Roberto C.P. el mataria. Les dues dones han assegurat que van accedir a ajudar el principal acusat perquè estaven "aterrides" i "mortes de por". "Si amb una sola mà li havia pogut fer allò a un home, què no ens hauria pogut fer a nosaltres amb les dues mans", ha dit Dolors F.J.

La processada li va dur la bossa amb la roba. Després, Marlon Roberto C.P. va tornar a Llançà, al bar d'Esther P. del C. "Va arribar ple de sang i em va dir que l'havia matat perquè la seva ex se n'adonés i que si no el matava a ell, ho hauria hagut de fer amb ella", ha exposat la cambrera. Aleshores, Marlon Roberto C.P. es va anar a dutxar.

L'autor material del crim ha negat que digués això i creu que Esther P. del C. l'implica per aconseguir una condemna més baixa per a ella. Marlon Roberto C.P. assegura que mentre es dutxava amb aigua freda va ser quan va decidir cremar el cadàver per eliminar proves. "Pensava que què passaria amb els meus fills, que moriria a la presó", ha indicat.

Per acomplir l'objectiu, li va dir a Esther P. del C. que l'acompanyés. Plegats, van anar fins a una benzinera de Figueres, on van comprar el bidó de gasolina i van llançar la roba ensangonada a un contenidor, i van conduir fins a Colera. Aleshores, Marlon Roberto C.P. va ruixar el cos de la víctima i li va calar foc, provocant així un incendi.

Un cop fet això, els dos acusats van tornar a Llançà. Marlon Roberto C.P. es va quedar a dormir a casa de la mare d'Esther P. del C., Carmen del C. Hores més tard, l'acusat i la mare van anar a buscar un tren a l'estació de Figueres i van marxar a València, fins a la Pobla de Farnals, on la policia local va acabar detenint Marlon Roberto C.P.

Carmen del C. ha dit que va accedir a acompanyar l'acusat en la seva fugida de l'Empordà perquè tenia por per la seva filla. "Ens ha arruïnat la vida", ha exposat. Mare i filla han reconegut que Marlon Roberto C.P no les va amenaçar en cap moment però ressalten que tenien "pànic" perquè l'acusat estava "fora de si" i "no era ell". "Tenia una mirada que feia por, ens feia por el que ens pogués passar", han declarat.

Durant la seva declaració, Marlon Roberto C.P. ha demanat perdó a la família de la víctima. "Sé que vaig cometre una barbaritat", ha dit.

25 anys de presó

El fiscal demana per al suposat autor material del crim, Marlon Roberto C. P. 25 anys de presó per assassinat i incendi forestal. Els mateixos delictes que atribueix a Esther P. del C. com a inductora i per a qui demana 20 anys. Dolors F.J. afronta 15 anys com a cooperadora necessària per assassinat. Per Carmen del C. M., la fiscalia sol·licita 3 anys per encobriment.