Els investigadors dels Mossos d'Esquadra creuen que dues de les acusades d'assassinat per la mort a ganivetades d'un jove a Colera el 17 de març del 2014 "no sabien" que l'autor material del crim acabaria matant la víctima. "No creien que acabaria així, i si ho haguessin sabut no hi haurien participat", ha declarat el sotsinspector que es va fer càrrec del cas. La hipòtesi dels agents és que el principal acusat, Marlon Roberto C.P., tenia intenció d'agredir la víctima com a "escarment" perquè havia començat una relació amb la seva exparella i, per això, va demanar ajuda a les dues dones (una va portar la víctima fins a la zona boscosa on el van matar i l'altra el va acompanyar, després, a comprar benzina i calar foc al cadàver). Aquest dimecres també ha declarat la xicota de la víctima que, contràriament al que pensen els mossos, està convençuda que tots tres van ordir un pla per cometre el crim. "Hi estaven tots ficats, ho tinc claríssim", ha afirmat.

El judici contra quatre acusats (tres per la seva implicació en l'assassinat i una per encobriment) ha continuat aquest dimecres a l'Audiència de Girona. Han declarat els agents d'investigació dels Mossos d'Esquadra que van assumir el cas. Segons han relatat, quan van trobar el cos pràcticament calcinat en una zona boscosa de Colera van pensar inicialment que seria una investigació complicada. "Per experiència sabem que quan es provoca un incendi es destrueixen moltes proves", ha exposat el sotinspector.

Tot i això, durant la inspecció del lloc del crim van trobar indicis que van ser molt importants per identificar qui hi havia darrere de la mort a ganivetades del jove. D'entrada, hi havia parcialment cremada la cartera de la víctima, cosa que va facilitar la seva identificació a través de la documentació. A més, també van trobar un telèfon mòbil, gairebé calcinat del tot, que va resultar ser del suposat autor material del crim, Marlon Roberto C.P.

D'aquesta manera, van començar a reconstruir les darreres hores de vida de la víctima. Els agents van intentar localitzar Marlon Roberto C.P. però havia fugit de la població. Tot i això, van contactar amb una altra de les ara acusades, Esther P. del C., que regentava un bar a Llançà. Li van prendre una primera declaració el dia 18 a la nit i el dia 20 una segona, durant la qual ja la van detenir per la seva implicació en el cas.

Segons han detallat els agents, l'acusada va reconèixer que el dia del crim Marlon Roberto C.P. li va demanar que li preparés una bossa amb roba neta i detergent, que passaria a buscar l'acusada Dolors F.J. Poca estona després, ell va arribar a casa seva tacat de sang i es va anar a dutxar. Esther P. del C. va assegurar als agents que havia sentit molta por i que, per això, va accedir a acompanyar Marlon Roberto C.P. fins a una benzinera de Figueres. Allà, van comprar benzina i van anar fins a la zona boscosa de Colera, on el principal acusat va calar foc al cos de la víctima.

A l'altra acusada, Dolors F.J., els agents hi van arribar sobretot a través del telèfon mòbil. Segons ha relatat el sotsinspector, dies abans del crim la dona i Marlon Robert C.P. s'havien intercanviat missatges perquè era ella qui havia de convèncer la víctima perquè l'acompanyés fins al lloc del crim amb l'excusa d'una compravenda de drogues. Allà, hi havia esperant el principal acusat.

Quan la van interrogar, ressalten els agents, Dolors F.J. va assegurar que no sabia que Marlon Roberto C.P. acabaria matant la víctima i que es va espantar quan va presenciar com el colpejava i agredia amb tanta violència. "Elles no sabien que anaven a matar-lo", sostenen els investigadors que també han afirmat que les dues dones van ajudar a esclarir la investigació.

Els Mossos d'Esquadra creuen que Marlon Roberto C.P. volia donar un "escarment" a la víctima perquè havia començat una relació sentimental amb la seva exparella. "O no estava d'acord amb la relació o volia enviar un missatge a la dona", han apuntat dels agents. Marlon Roberto C.P. no es podia apropar a la dona perquè tenia una ordre d'allunyament per violència domèstica.

Celebració amb maduixes i cava

Aquest dimecres també ha declarat la parella de la víctima (i exparella del principal acusat). Contràriament al que diuen els mossos, la dona està convençuda que tots tres es van posar d'acord per cometre el crim. "Hi estaven tots ficats, això segur", ha detallat.

La dona ha explicat, per exemple, que poca estona després de l'hora de la mort de la víctima un company seu de feina va veure Marlon Roberto C.P. i Esther P. del C. celebrant-ho "brindant amb cava i menjant maduixes" al bar que regentava ella.

També ha assegurat que la víctima en cap moment va sospitar res quan Dolors F.J. es va posar en contacte amb ell per demanar-li que l'acompanyés a comprar marihuana. "Deia que no hi volia anar sola i ell va accedir a acompanyar-la", ha afirmat. L'última vegada que va veure la seva parella en vida va ser, precisament, quan pujava al vehicle de l'acusada.

També li sembla sospitós que el mateix dia del crim Marlon Roberto C.P. i Esther P. del C. passessin dues vegades pel lloc on eren ella i la víctima. "Miraven molt, com si ens vigilessin", ha afegit. El testimoni relata que dies abans del crim el principal acusat va arribar a enviar missatges amenaçants dirigits a la víctima a través del seu mòbil.

La dona ha descrit Marlon Roberto C.P. com un home "violent", que la solia maltractar i que es dedicava al tràfic de drogues. De fet, ha assenyalat que durant la seva relació ell li havia explicat que en ocasions havia contactat amb terceres persones perquè l'ajudessin a donar "ensurts" a altres persones per ajustar comptes. "A vegades marxava amb una pala al cotxe i guants de làtex", ha declarat.

Segons el seu testimoni, tampoc era el primer cop que feia servir el foc per destruir proves. "A mi m'havia explicat que a vegades provocava incendis per eliminar rastres", ha dit. El lloc on va aparèixer el cadàver no és casual, segons l'exparella del principal acusat hi anaven sovint durant la relació a passejar els gossos.

La dona ha detallat que la víctima havia estat consumidor de droga però feia temps que estava net. "Era la persona més alegre que he conegut a la meva vida, una persona boníssima", ha afirmat.

El judici continua a la tarda amb la declaració d'un porter de discoteca amb qui, segons les acusacions, Marlon Roberto C.P. va contactar per demanar-li que l'ajudés a immobilitzar algú mentre ell l'apallissava. Segons les acusacions, al final no van arribar a un acord perquè el principal acusat només li va oferir 100 euros, pocs diners per a l'altre home.

Al banc dels acusats també s'hi asseu la mare d'Esther P. del C., Dolors del C., acusada d'encobriment perquè va ajudar Marlon Roberto C.P. a fugir de l'Empordà.