Un grup de militars de l'Exèrcit han tornat aquest dimarts al matí a Llançà a fer-hi maniobres. L'escena ha estat la mateixa que es va viure el 6 i el 16 de febrer: un vehicle ha descarregat més d'una desena d'efectius, que resseguint la carretera d'entrada al municipi han enfilat fins a la muntanya. La situació ha generat, de nou, expectació entre alguns veïns, que han tornat a captar instantànies de la desfilada. L'alcalde, Pere Vila, ha recordat que van enviar una carta al Ministeri de Defensa, la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i a la base militar de Sant Climent Sescebes reclamant-los que s'abstinguessin de fer-hi actuacions i advertint-los que no són benvinguts al municipi però diu que no han obtingut resposta.

L'Ajuntament va aprovar fa mesos una moció declarant-se "territori desmilitaritzat" i s'ha sumat a les crítiques llençades per Celrà i Girona, que la setmana passava van organitzar una marxa en contra. Des de l'Exèrcit ja van anunciar que no aturarien les maniobres perquè són "pràctiques habituals que fan a molts municipis".

Un grup de militars han tornat a primera hora d'aquest matí al municipi. Ja ho van fer el 6 i el 16 de febrer i estava previst que ho repetissin el 17 però no se'ls va veure pel poble. Són les maniobres que el Coronel Comandant de la província va comunicar al consistori fa setmanes i que van rebre com a resposta una carta de l'Ajuntament demanant-los que s'abstinguessin de fer-les al seu terme municipal.

A primera hora i a l'entrada del municipi, un autocar de petites dimensions ha deixat alguns efectius. També s'hi ha pogut veure un camió de l'exèrcit. A peu de carretera, els militars han desfilat fins agafar el camí de muntanya entre Llançà i Colera, on habitualment fan les maniobres. La situació ha generat, de nou, sorpresa entre alguns veïns.

Llançà es va declarar fa mesos territori desmilitaritzat a través d'una moció però, en paraules de l'alcalde, tot plegat sembla haver quedat en paper mullat. I és que, tot i recordar-los que no hi són benvinguts, les actuacions s'han mantingut.

Vila assegura que l'Ajuntament manté la seva posició contrària i que, a hores d'ara, encara no han obtingut resposta a la missiva que els van fer arribar.