Els Mossos d’Esquadra han denunciat el propietari d’un taller de planxa i pintura de Figueres per una mala gestió dels seus residus. L'actuació l'han fet agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona

En data 9 de febrer, mentre una patrulla estava fent patrullatge per una pista forestal del terme municipal de Vilafant va localitzar un abocament incontrolat de residus sòlids.

Concretament l'abocament es trobava en una zona forestal del Puig Grau de Vilafant. Entre els residus, hi havia diverses bosses de plàstic on hi havia envasos de pintures, dissolvents, massilles, papers, cinta, fustes, bombetes i bosses amb terra vegetal. També hi havia tres bidons bolcats d'oli de motor usat.

La policia va poder determinar que els residus provenien d'un taller dedicat a la planxa i pintura de Figueres. Els mossos van presentar-se al taller sospitós i, un cop van fer les comprovacions oportunes, van constatar que els residus trobats provenien d'aquell taller.

Els agents van denunciar al propietari de l'establiment per una mala gestió dels seus residus i van trametre l'acta al Departament de Territori i Sostenibilitat.

La patrulla va explicar a l'amo de l'empresa com havia de procedir per tal de tenir els seus residus legalitzats i de quina manera els havia de gestionar.