Quatre persones, entre elles una menor d'edat de 16 anys, sospitosos de preparar un atac a França, han estat detinguts el matí d'aquest divendres a Montpeller.

Una setmana després de l'atac al Louvre, les unitats de lluita contra el terrorisme han detingut a la regió de Montpeller a quatre persones, entre ells un jove de 16 anys sospitós de voler portar a terme un atac imminent a França. D'acord amb el ministre de l'Interior, Bruno Le Roux, aquest nou cop contra el terrorisme "ha ajudat a frustrar un atac imminent planificada en sòl francès", mentre que el país s'enfronta a una amenaça sense precedents per part del gihadisme més radical, segons expliquen els mitjans de comunicació francesos entre ells L'Indépendant.

"Els investigadors creuen que esperaven actuar, però no se sap on i com", ha dit una font pròxima a l'assumpte. "La voluntat de fer diversos artefactes explosius sembla que s'estava a punt de materialitzar", assegura una font policial. Els quatre sospitosos, amb edats de 16, 20, 26 i 33, van ser detinguts després d'haver comprat acetona", que s'utilitza fer servir en la fabricació d'un artefacte explosiu. "Tres són sospitosos directament de la preparació d'una acció violenta al nostre territori", ha dit el ministre d'Interior en un comunicat.

Entre ells, una noia de 16 anys va ser localitzada en les xarxes socials, després d'haver expressat el desig d'anar a la zona de Síria-Iraq o en cas contrari colpejant a França. "Un dels seus mentors va ser un objectiu de la Direcció General de Seguretat Interna (RPS)," va dir la font policial.

Durant els registres, els investigadors han trobat TATP -un potent explosiu improvisat però molt volàtil, apreciat pels djihadistes- i tot el necessari per fer explosius: acetona, peròxid d'hidrogen, xeringues i guants, va dir una font judicial . S'han trobat "diverses desenes de grams de TATP, en diverses etapes de fabricació", afegeix la font policial.