El regidor del grup municipal del Partit Popular (PP) a l´Ajuntament de l´Escala, Joan Ball-llosera, a l´oposició, ha encès el debat sobre la seguretat al municipi després que en el darrer ple ordinari posés a sobre la taula la proposta de demanar auxili a la Guàrdia Civil durant la temporada d´estiu per cobrir les mancances que, segons ell, hi ha els mesos de més afluència turística. "Cal més policia a l´estiu a l´Escala i, aquí, l´alcalde hauria de fer gestions davant de la Generalitat per resoldre-ho", va manifestar Ball-llosera.

La solució per cobrir aquest dèficit d´efectius seria, segons el regidor popular, demanar reforços a la Guàrdia Civil, que té la seu de l´Escala "infrautilitzada", en contraposició amb la comissaria compartida entre la Policia Local i els Mossos d´Esquadra, que és un mòdul prefabricat. "D´aquesta manera, hi hauria més patrulles mixtes per resoldre la delinqüència", afegeix l´edil.

La resposta de l´equip de govern va ser clara i en la línia de negar que, a l´Escala, existeixi un problema d´inseguretat, sobretot durant els mesos d´estiu. "És veritat que a l´estiu hi ha un repunt de població al municipi, però les patrulles de vigilància han funcionat bé. Els Mossos d´Esquadra han fet molt bona feina de prevenció", manifestava el regidor de Seguretat, Robert Figueras.

Població segura

L´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, per la seva banda, és conscient que "el risc zero no existeix", però sosté que "l´Escala és una població segura". No obstant això, creu que "si tinguéssim un mosso més a l´estiu, aniríem més bé". Puga va reclamar posar fi al debat sobre la seguretat al municipi, alhora que instava a buscar l´equilibri entre el risc i el cost.