Els Bombers de la Generalitat han fet entre les vuit del matí i les deu de la nit d'aquest diumenge 746 sortides relacionades amb l'episodi de fort vent que afecta molts punts de Catalunya, la majoria s'han fet al Baix Camp, el Tarragonès, el Baix Llobregat i el Segrià. D'entre les incidències registrades durant aquest diumenge destaca que dues persones han resultat ferides, una d'elles crítica, en caure'ls un arbre de grans dimensions al damunt a Salou. Els fets han passat a les 18.10 hores al passeig del 30 d'octubre d'aquest municipi del Tarragonès. Els afectats són un home de 60 anys que ha resultat ferit crític i una dona de 61 que ha quedat ferida de gravetat. La resta de sortides dels Bombers han estat per retirar, revisar o assegurar elements estructurals de la via pública -com arbres caiguts, tendals, teulades, finestres, pals de l'enllumenat-, retirar arbres i branques caigudes o a punt de caure i sanejar façanes. Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla Procicat per les fortes ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de manera generalitzada a tot Catalunya. L'episodi es pot allargar fins dilluns al matí.

Durant aquest diumenge el telèfon d'emergències 112 ha rebut 1.367 trucades per 935 incidències causades pels forts vents. Les comarques des de les quals s'han rebut més avisos són: el Tarragonès (258 trucades), el Baix Llobregat (246 trucades), el Baix Camp (189), el Barcelonès (148) i el Baix Penedès (139). Per municipis, el telèfon 112 ha rebut: 165 trucades des de Tarragona, 123 des de Reus, 113 des de Barcelona i 73 des de Lleida.

A més, durant la jornada s'han registrat diverses incidències en el subministrament elèctric. A quarts d'onze de la nit Protecció Civil ha informat que a Calafell hi ha 2.622 abonats sense llum, a Piera n'hi ha 1.609, a Ullastrell 124 i a Santa Oliva 50 clients.

El temporal també ha afectat la majoria de vols que aquest diumenge sortien de l'Aeroport de Barcelona- El Prat. Segons Aena, molts d'ells han sortit amb retard.

A banda de l'accident de Salou, destaca que a Tarragona dues persones han resultat ferides de poca gravetat aquest diumenge al vespre en caure'ls una torre de senyalització sobre el cotxe a la T-11. Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques, els fets han passat al quilòmetre 13,2, prop de les Gavarres. Els afectats són una dona de 50 anys que ha patit diverses contusions lleus i d'un home de 52 que ha resultat ferit de poca gravetat. Tots dos han estat evacuats en dues ambulàncies a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Paral·lelament, a Barcelona el vent ha fet caure part de la coberta del camp de futbol del Sant Andreu durant un partit i l'incident ha obligat a suspendre els partits que s'havien de jugar en aquest estadi aquest diumenge. Amb tot, cap persona ha resultat ferida.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) destaquen registres com els 117,7 km/h de Portbou, els 103,3 km/h d'Alguaire, els 97,2 km/h de l'Espluga de Francolí, els 96,1 del Pantà de Siurana o els 96 km/h de Vila-rodona. A més, l'SMC manté les previsions de fort vent per tot Catalunya la propera nit i matinada. L'episodi s'incrementarà i s'allargarà durant la matinada i demà dilluns al Pirineu, on la ratxa màxima pot superar els 125 km/h a cotes altes.

Davant la previsió de fortes ratxes de vent, el Servei Català de Trànsit ha demanat extremar la prudència, especialment a l’A-2 entre Soses i Tàrrega, a la C-14 de Reus a Alcover, a l’AP-2 entre el Vendrell i Lleida, a l’AP-7 i N-340 en el tram comprès entre Vilafranca del Penedès i Salou i a la C-32 a l’àrea del Baix Llobregat. També destaca que hi ha dues vies tallades per la neu: la BV-4024 de Guardiola de Berguedà a Coll de Pal i la BV-4031 a Castellar de N’Hug. A més, cal circular amb cadenes per la C-142b per accedir al Pla de Beret, la C-28 a Alt Àneu (Port de la Bonaigua), l’L-500 de Pont de Suert al Balneari de Boí i la l’L-501 de la Vall de Boí a Pla de l’Ermita. I a l’N-230, a causa de la presència de neu i gel a la calçada, s’ha restringit la circulació de vehicles de tercera categoria en el tram entre Vilaller i Vielha.

Per la seva banda, els ajuntaments de Barcelona, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Sabadell tenen activat el seu Pla Bàsic d'Emergències Municipal en Alerta per vent.