L'Audiència de Girona ha començat a jutjar, aquest dimecres, un acusat d'obligar una dona amb una minusvalidesa psíquica a prostituir-se a la carretera Nacional II a la Jonquera entre gener i febrer del 2013. La fiscal demana una pena de 13 anys de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual i un altre de promoció de la prostitució a una persona incapaç. L'acusació sosté que, quan la víctima treballava al club Gran Madam's, l'acusat la va seduir i se la va emportar a casa prometent-li que serien parella. Un cop al pis, i sota amenaces, la va forçar a prostituir-se i a entregar-li tots el diners que guanyava. L'acusat nega els fets i atribueix la denúncia a una venjança perquè es va negar a ser el seu xicot.

Jutgen un acusat d'obligar una dona amb una minusvalidesa psíquica a prostituir-se

Jutgen un acusat d'obligar una dona amb una minusvalidesa psíquica a prostituir-se

El cas que ha arribat a judici aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunta als mesos de gener i febrer del 2013. La víctima exercia la prostitució al club Gran Madam's i allà va conèixer l'acusat. Segons ha explicat la dona al judici, el processat la va convèncer per veure's fora del prostíbul. "El trobava molt guapo i jo sempre havia volgut tenir un xicot guapo", ha explicat.

La víctima ha assegurat que l'home la va seduir i la va convèncer perquè se n'anés a viure amb ell a un pis de la Jonquera. "Jo pensava que seria la seva xicota, la seva parella normal", ha afegit la víctima. Quan van arribar al domicili, però, l'acusat li va dir que havia d'exercir la prostitució a la carretera N-II i entregar-li tots els diners que guanyés. "Em va dir, a partir de demà aniràs a treballar amb les noies a la carretera, de prostituta", ha explicat. A la Jonquera, la víctima compartia pis amb tres noies més que també exercien la prostitució.

Segons ha declarat, el processat li va donar roba i cada dia, ja sigui amb les altres dones o ell mateix, la traslladaven fins a una rotonda on la forçaven a prostituir-se durant hores. La fiscal ressalta a l'escrit de conclusions provisionals que l'obligava a treballar dotze hores diàries. Cobrava 20 euros per sexe oral i 30 per penetració i, al final del dia, havia d'entregar els diners a l'acusat.

La víctima ha assegurat que guanyava diàriament entre 300 i 600 euros, uns diners que mai es va poder quedar. De fet, diu que l'acusat només li donava entre set i deu euros al dia per pagar menjar i taxi. Tampoc la deixava parlar lliurement per telèfon i li controlaven les trucades.

La dona, d'origen romanès, té una discapacitat psíquica. "En el moment dels fets, estava afectada per un retard mental lleu, amb un grau de deficiència del 46% reconegut oficialment, a més de tenir una personalitat menys madura a la que correspon a la seva edat", ressalta la fiscal. Per això, sosté que l'acusat es va aprofitar de la seva discapacitat per "entabanar-la" i convèncer-la perquè se n'anés amb ell.

La víctima ha declarat que, durant unes tres setmanes, l'acusat la va insultar, colpejar i, fins i tot, amenaçar amb una navalla per doblegar la seva voluntat. "Em picava i em treia el diners", ha dit.

Buscant una manera per escapar, va convèncer l'acusat perquè la deixés anar a treballar al club Paradise. "Li deia que no m'agradava a carretera i que preferia el club, ell em deixava perquè pensava que tornaria a casa", ha explicat. Allà hi va treballar unes setmanes més fins que, aprofitant que tenia més llibertat de moviments, va acabar denunciant l'acusat a la policia estatal.

Venjança per desamor

L'acusat nega els fets. Al judici, que ha començat aquest dimecres i s'allargarà fins dijous, s'ha negat a respondre les preguntes de la fiscal Betlem Roig i només ha contestat al seu advocat, Carles Monguilod.

El processat ha explicat que va conèixer la denunciant al Gran Madam's. "Em va convèncer per sortir, tot i que jo no volia", ha assegurat. Plegats, van anar a veure una pel·lícula al cine i després a un hotel. "La vaig deixar allà i li vaig donar diners", ha afirmat.

A partir d'aquí, assegura que no van tenir més contacte amb ella fins que uns dies més tard van coincidir en un pis de la Jonquera. Segons l'acusat, ell hi anava perquè era client d'una de les altres prostitutes que vivien allà. "Només la vaig veure allà un cop", ha dit.

L'acusat, també d'origen romanès, ha assegurat que la víctima el va amenaçar amb denunciar-lo si seguia anant, com a client, amb l'altra dona. Per això, atribueix la denúncia a una venjança per gelosia.

El processat ha negat que amenacés i colpegés la víctima, que l'obligués a prostituir-se i que es quedés els seus diners. També ha assegurat que no sabia que tenia una minusvalidesa perquè exercia la prostitució voluntàriament al Gran Madam's i "semblava normal".

També han declarat les companyes de pis de la víctima. Han negat que l'acusat fos el seu proxeneta i, segons han declarat, la dona es va presentar sola i voluntàriament a la rotonda demanant si es podia prostituir allà i si podia anar a viure amb elles. "Només es va trobar amb ell una vegada al pis i em va dir que se n'havia enamorat i que el deixés estar", ha afirmat un dels testimonis. Segons les companyes de pis, la van fer marxar quan li va robar diners a una d'elles.

La fiscal acusa el processat d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual i un altre de promoció de la prostitució a una persona incapaç. Demana que el condemnin a 13 anys de presó i a pagar una multa 4.800 euros. També vol que indemnitzi la dona amb 10.000 euros pels danys morals i pels diners que se li va quedar. La defensa demana l'absolució.