La policia espanyola va detenir la matinada del passat 12 de gener un home que portava 283 quilos d'haixix a l’interior del seu vehicle a La Jonquera, segons han informat fonts policials. Els agents van demanar a l’home que s’aturés després de fugir en el moment de ser identificat. Tot seguit, va patir un xoc amb el vehicle i va abandonar-lo deixant la droga al seu interior fins que els agents el van poder detenir al cap de pocs metres. Després de registrar el turisme, els agents van comprovar que l’individu, d’origen marroquí, transportava la droga repartida en onze bosses. En una altra intervenció, la policia espanyola va detenir un altre home amb destí a França amb cinc quilos de marihuana.

Els fets es van produir durant la matinada del dia 14 quan els agents van interceptar un turisme conduït per un ciutadà de nacionalitat italiana. Durant la identificació van sentir una forta olor de marihuana i van registrar més a fons el vehicle fins a trobar-hi 12 paquets al seient de darrera amb els cinc quilos de marihuana.

Als detinguts en les dues intervencions se’ls atribueix un delicte contra la salut pública i van ser posats a disposició del jutge, que va ordenar el seu ingrés a presó.