Els experts han conclòs que els vuit cranis i catorze fèmurs que es van localitzar dins d'una bossa de plàstic trobats al mar, a Roses, el novembre del 2015, no es poden associar a cap crim, i les hipòtesis més sòlides indicarien que les restes òssies poden provenir d'una profanació o d'alguna escola de medicina.

El jutjat d'instrucció de Figueres que es va fer càrrec de les diligències ha tancat el cas. El diari 'El País' ha informat que els ossos reposen a la seu gironina de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLCFC), on romandran fins que el jutge resolgui que s'han d'enterrar.

Els ossos els va trobar un submarinista aficionat, el diumenge 30 de novembre del 2015 a la cala Palangrers, a tocar del port de Roses. Els cranis i els fèmurs eren dins d'una bossa que havia estat llençada a l'aigua feia poc, segons van concloure els Mossos d'Esquadra per la bona preservació de les restes humanes.

'El País' ha parlat amb la metgessa forense Anna Hospital, la qual, en declaracions al rotatiu, ha dit que es calcula que l'antiguitat de les peces oscil·la entre els 30 i els 50 anys, i que respondrien a diferents grups ètnics. La doctora Hospital també ha informat que les restes no presenten cap marca que indiqui una mort violenta, que estan perfectament conservades i polides, i que van ser netejades amb productes químics.