Aquest dimarts s´ha celebrat a Castelló d´Empúries la Junta Local de Seguretat, on es debatia l´estat de la seguretat ciutadana del municipi i l´orientació de les diferents accions i polítiques de seguretat municipal.

La Junta Local de Seguretat s´ha iniciat fent resum del darrer any 2016, juntament amb la comparativa dels darrers cinc anys. S´han determinat prioritats, accions especials i campanyes de prevenció, on a partir del diagnòstic de la seguretat en el municipi, s´orientaran les activitats i accions que s´han d´emprendre.

Entre els punts que s´han tractat destaquen l´obertura de l´oficina de denúncies a les dependències de la Policia Local amb coordinació amb els Mossos d´Esquadra. Aquest servei ha permès la tramitació i en molts casos l´efectivitat de la resolució de la denúncia. Es demana la col·laboració ciutadana per denunciar els fets delictius a la Policia Local per tal de facilitar la feina i ajudar a mantenir la disminució dels fets delictius; en els darrers cinc anys han disminuït en 400. Hi ha hagut un petit augment de robatoris en domicilis particulars, cosa que s´ha manifestat en les mateixes proporcions arrel del país.

Així mateix també s´han valorat positivament les accions de patrulla de manera conjunta de Mossos d´Esquadra i Policia Local.

Hi ha hagut un augment en les denúncies de trànsit. Un dels motius principals ha estat que al llarg del 2016 s´han realitzat més controls policials a les entrades del municipi. Els temes principals de denuncies en aquets controls han estat alcoholèmia, vigències de permisos de circulació, mals usos d´aparells de telefonia i excés de velocitat.

En relació amb la platja d´Empuriabrava, s´ha exposat la dificultat que comporta la pràctica esportiva del Kitesurf en zones no regulades, provocant una situació perillosa per els banyistes. S´iniciaran i es puntualitzaran accions per disminuir la pràctica en aquestes zones, marcant aquest esport com una de les prioritats de control.