L'Audiència de Girona ha condemnat un acusat d'intentar violar una dona en un hotel de Figueres la matinada del 7 d'octubre del 2006. Uns dies més tard, el processat va colpejar amb un mosquetó el pare i el xicot de la víctima quan es van trobar per casualitat a l'estació de tren i li van recriminar l'agressió sexual.

Fiscalia i defenses han arribat a un acord per rebaixar la pena a 1 any i mig de presó i al pagament de diverses multes. Li apliquen una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat deu anys a arribar a judici i una atenuant de reparació del dany perquè Francisco Javier Ortega ja ha pagat 4.150 euros de la indemnització que li reclamen. Inicialment s'enfrontava a una pena de 7 anys.

L'Audiència també condemna un segon acusat, Daniel Farled, a 1 any de presó perquè va participar en l'agressió a l'estació de tren.

El cas que ha arribat a judici aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunta a l'octubre del 2006. La nit del 16 al 17, el condemnat, la víctima i un amic d'ella van quedar per anar a sopar i sortir de festa per Figueres. Ja de matinada, van decidir anar a un hotel i llogar dues habitacions, una doble per a la víctima i el seu amic i una altra per a Ortega.

Poca estona després d'arribar, el processat va anar a l'habitació de la noia i va començar a discutir recriminant-li que no volgués dormir amb ell. Durant la disputa, l'amic de la noia va sortir un moment de l'habitació i els va deixar a tots dos sols. El condemnat va aprofitar el moment per empentar i fer caure la víctima a terra. Després, la va llançar sobre el llit i la va començar a petonejar.

"Li va tocar els pits i li va agafar la mà posant-la sobre els seus propis genitals", indica l'escrit d'acusació de la fiscalia. Com que la noia s'hi resistia, li va clavar un cop de puny a la cara i li va tocar la zona genital abaixant-li una mica el pantalons.

En aquell moment, l'amic de la noia va tornar a l'habitació de l'hotel. L'agressor va parar i la noia es va llançar, plorant, als braços del seu amic. L'acusat va marxar però abans els va amenaçar a tots dos amb matar-los si el denunciaven. Abans de sortir de l'hotel, Ortega es va endur el mòbil i diners de la víctima.

Uns dies més tard, el 21 d'octubre al migdia, l'acusat, que anava amb un amic seu, es va trobar per casualitat amb la víctima a l'estació de tren. La noia anava acompanyada pel seu pare i el seu xicot. El pare de la dona es va apropar al processat per recriminar-li el que li havia fet a la seva filla. Sense creuar paraula amb l'home, el processat li va propinar diversos cops de puny a la cara amb un mosquetó.

El xicot de la noia va anar cap allà per intentar separar-los però tant Ortega (que encara duia el mosquetó a la mà) com l'altre acusat, Daniel Farled, el van començar a colpejar per tot el cos i la cara. Com a conseqüència de l'agressió, va patir fractures d'ossos del nas i li van trencar dues dents.

Ortega s'enfrontava inicialment a una pena de 7 anys de presó per delictes d'agressió sexual i lesions. La fiscalia també li reclamava el pagament de multes per faltes de lesions, amenaces, danys i furt i que indemnitzés les víctimes. L'altre acusat s'enfrontava a 4 anys de presó per un delicte de lesions i a pagar una multa per una falta de lesions.

Més de deu anys a arribar a judici

Fiscalia i defenses van arribar a un acord aplicant una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat deu anys a arribar a judici. La causa va estar aturada primer a instrucció i després al jutjat penal, que va fixar judici en quatre ocasions fins a enviar el cas a l'Audiència de Girona, l'òrgan competent. A Ortega també li apliquen una atenuant de reparació del dany al delicte de lesions perquè ha abonat 4.150 euros d'una de les indemnitzacions.

Segons l'acord, l'Audiència de Girona ha condemnat Ortega a 1 any i 6 mesos de presó per un delicte d'agressió sexual i un altre de lesions. També haurà de pagar multes que sumen més de 200 euros per les faltes i haurà d'indemnitzar la víctima de l'intent de violació amb 6.540 euros i al pare d'ella amb 180 euros. Entre Ortega i Farled hauran d'indemnitzar el xicot de la noia amb els 4.150 euros, la quantitat que el principal acusat ja ha consignat.

A Farled l'han condemnat, finalment, a 1 any de presó com a autor d'un delicte de lesions aplicant-li l'atenuant molt qualificada de dilacions indegudes. Als dos processats els hi imposen ordres d'allunyament de les víctimes.