Un jove de 27 anys ha mort aquest dilluns al migdia mentre feia escalada al Gra de Fajol Petit, al Ripollès, en una zona propera a l'estació d’esquí de Vallter 2000. Els Bombers han rebut l’avís dels fets a les 10.40 h des del refugi d’Ulldeter. Ha trucat un testimoni que ha presenciat l’accident. La víctima ha anat a parar en una canal, ha patit un traumatisme cranioencefàlic i ha mort a conseqüència de la caiguda, segons han indicat fonts pròximes al cas. Els Bombers i els Mossos d'Esquadra han activat els seus equips de muntanya, que s'han desplaçat fins a l'àrea on ha tingut lloc l'accident per rescatar el cos del jove escalador.

L’accidentat, que havia estat practicant escalada mixta tot sol, es trobava enmig d’una canal al Gra de Fajol Petit, a uns 300 metres de distància del refugi. En arribar, els Bombers li han fet maniobres de reanimació càrdio-respiratòries i acte seguit l’han evacuat en helicòpter fins a l’aparcament de Vallter, on ja hi havia personal mèdic del SEM, que és qui ha acabat certificant la defunció in situ.

Es dóna el cas que membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers feien pràctiques a l’estació d’esquí i s’han pogut desplaçar immediatament a l’indret de l’accident. També hi ha anat personal del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) amb un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i una dotació dels Bombers de Camprodon. El SEM també hi ha desplaçat un helicòpter i una ambulància convencional i el Cos de Mossos d’Esquadra, tres patrulles.