Un pescador de Palamós (Baix Empordà) ha localitzat un cadàver mentre feinejava per la zona del litoral de Tossa de Mar. El cos, en avançat estat de descomposició, s'ha quedat enganxat a les xarxes de pesca i, quan la barca les ha alçades, ha sortit a la superfície. El pescador ha tornat a port, on ha donat alerta a la Policia Local i aquest cos, al seu torn, n'ha informat els Mossos d'Esquadra cap a quarts d'una del migdia. La localització del cadàver ha fet activar la comitiva judicial, que s'ha desplaçat fins al port de Palamós. Una primera inspecció ha constatat que es tracta d'un home, i tot apunta que és el barceloní de 43 anys desaparegut l'hivern passat a Aigua Xelida. El cos portava roba d'anar a pescar i, a més, s'ha localitzat també una cartera. Seran els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG) els qui, durant l'autòpsia, hauran de certificar la identitat.

El pescador ha fet la macabra troballa mentre estava feinejant amb la seva embarcació en aigües del litoral de Tossa de Mar (Selva). Quan ha recollit les xarxes, el cadàver hi ha aparegut embolcallat. El cos es troba en avançat estat de descomposició i caldrà fer-ne l'examen a la sala d'autòpsies per extreure'n l'ADN i confirmar-ne la identitat.

El pescador ha traslladat el cadàver amb la seva embarcació fins al port de Palamós, que és on hi té l'amarratge. L'home ha donat alerta a la Policia Local cap a quarts d'una de la tarda. Aquest cos, al seu torn, ha informat els Mossos d'Esquadra. La Guàrdia Civil també ha anat fins al moll en espera de l'arribada de la comitiva judicial per fer l'aixecament del cadàver.

En espera de confirmar-se, tot apunta que el cadàver correspon al pescador barceloní de 43 anys que va desaparèixer aquest hivern passat a Aigua Xelida. El cos portava roba d'anar a pescar i, a més, també s'ha localitzat la cartera.

El desaparegut, que solia anar de pesca a Aigua Xelida, va desaparèixer a finals de febrer. El dia 28 va aparcar el seu cotxe al final del tram d'asfalt que permet accedir fins a aquesta cala de Palafrugell (Baix Empordà).

A partir d'aquí, se li va perdre el rastre. En algunes ocasions, l'home agafava el caiac per anar a pescar. Aquell dia, però, segurament arran de la mar que feia, va decidir parar les canyes a les roques. Els equips de rescat van estar buscant-lo durant dies i, al final, van suspendre la recerca en no trobar-ne cap pista.

El d'avui és el segon cadàver que es localitza al mar en pocs dies. A finals d'octubre, una barca d'esbarjo d'un partícula va localitzar un altre cos -en aquest cas, flotant- davant la costa de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme). El cadàver era el de l'alemany veí de Barcelona que, juntament amb la seva dona, va desaparèixer a mitjans d'octubre mentre feien ruta pel camí de ronda. La seva dona, de 36 anys, continua desapareguda.