Un veí de Castelló d'Empúries, que té 28 anys i la nacionalitat espanyola, ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona com a presumpte autor d´un delicte contra la seguretat viària. El cas en què està implicat va succeir el 12 de novembre passat, durant un control d'alcoholèmia que s'havia muntat a l'altura del punt quilomètric 29, de la carretera C-260, dins del terme municipal de Figueres.

Cap a les set del matí, els agents van donar l'ordre d'aturar-se al conductor d'una furgoneta. Quan els mossos li van demanar la documentació van veure que l'acompanyaven dues noies, una asseguda al lloc del copilot i una altra a la caixa de la furgoneta, lloc destinat a la càrrega, sense cap element de seguretat.

El conductor no va donar cap documentació i va accelerar fugint del control policial. Tot seguit, es va iniciar un seguiment per diferents carrers fins que el conductor va intentar envestir el vehicle policial. Per evitar l'accident, els agents van haver de fer diferents maniobres evasives.

Durant la fugida, va continuar circulant a gran velocitat per diferent camins sense asfaltar de la zona de Vilatenim, i per zones camp a través, fins que el vehicle va quedar bloquejat a causa de la vegetació.

Quan els mossos van arribar on estava la furgoneta, només es van trobar les dues noies amagades enmig de la vegetació, mentre que el conductor havia fugit.

Unes hores més tard, el conductor va arribar al seu domicili on va ser detingut com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, per conduir temeràriament i per negar-se a sotmetre's a les proves de detecció alcohòlica, i un delicte de resistència i desobediència als agents de l'autoritat.

El detingut va passar el mateix dia 13 de novembre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.