L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un acusat que s'enfronta a 14 anys i 10 mesos de presó per violar repetidament la fillastra en un pis de Girona i deixar-la embarassada. Segons ha explicat la víctima, el primer cop que el processat la va agredir sexualment va ser el març del 2007, quan tenia 12 anys. Va aprofitar que la seva parella -mare de la nena- no era a casa i la va violar a la seva habitació. Les agressions sistemàtiques es van allargar durant un any, fins que la menor va confessar els abusos a la seva germana i van fer fora l'acusat de casa. Arran de les violacions, la nena es va quedar embarassada amb 13 anys i va acabar avortant. L'acusat ha negat les agressions i ha atribuït la denúncia a una revenja perquè li va ser infidel a la mare de la víctima.

L'acusat era parella de la mare de la víctima i vivien junts en un pis del carrer Porvenir de Girona. El novembre del 2006 va viatjar des d'Hondures una de les filles de la dona, que va començar a conviure amb la parella. Segons ha explicat la víctima al judici, la relació va ser normal fins al gener del 2007, quan hi va haver un primer episodi fora de lloc. "Em va donar un cop amb la mà al cul i jo li vaig dir a la meva mare", ha relatat la noia que actualment ja és major d'edat.

La relació es va anar enrarint durant les següents setmanes. Aleshores, ha explicat la víctima, cap al mes de març l'acusat va aprofitar que estaven sols al pis i va entrar a la seva habitació. "Jo estava escoltant música amb els auriculars i ell va entrar i em va dir que ja veuria el que em faria ara per haver-li explicat a la meva mare que m'havia picat al cul", ha dit. Llavors, la va tombar al llit i, mentre li subjectava les mans amb força, la va despullar de cintura per avall i la va violar. La nena tenia 12 anys.

La noia ha explicat que se sentia avergonyida i "bruta" i, per això, li va ocultar l'agressió sexual a la seva mare. A més, ha ressaltat que l'acusat l'amenaçava amb matar-la. "Saps que dormo amb la teva mare i que la puc matar", ha explicat que li va dir. La víctima ha detallat que, a partir de la primera agressió, l'acusat la va sotmetre a violacions sistemàtiques durant quasi un any.

"Primer era un cop a la setmana, però després eren cada cop més sovint", ha declarat. La noia ha exposat que estava tan atemorida que no li va explicar la situació a ningú. "Al principi em resistia, després ja ni això, fins i tot em va arribar a penetrar per darrere", ha afegit.

El gener del 2008, deu mesos després de l'inici de les violacions que denuncia la víctima, va anar a viure al domicili familiar una germana de la noia. "Des del primer moment em va dir que em veia estranya i em preguntava tota l'estona què em passava", ha explicat la víctima. Dues setmanes després d'insistir, la noia li va confessar que el seu padrastre abusava sexualment d'ella.

La germana li va explicar a la mare, que immediatament va fer fora l'acusat de casa. Tot i això, la progenitora va decidir no interposar denúncia per por d'acabar estigmatitzant la filla i que tothom l'assenyalés amb el dit. "Li tinc rancor per això, jo era menor i no entenc de lleis, sinó hauria denunciat", ha afegit.

Missatges amenaçadors

La germana, que també ha declarat al judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha relatat que va sospitar que alguna cosa dolenta passava des del començament, pel comportament estrany de la víctima i perquè l'acusat tenia una actitud molt "possessiva" amb ella. A més, li va interceptar uns missatges de text al mòbil on el processat l'amenaçava. "Jo llavors estava embarassada i li deia que ens mataria als tres, a la meva mare, a mi i al meu fill", ha descrit.

Després de fer fora l'acusat de casa, la víctima va descobrir que estava embarassada. Aleshores tenia 13 anys. "No el volia tenir, no podia tenir un fill seu", ha dit al judici. Per això, va anar amb la seva mare a un centre mèdic per interrompre l'embaràs i va avortar el març del 2008.

A la visita amb una psicòloga, va afirmar que el pare era un company de classe. "Ho vaig fer perquè la meva mare m'ho va fer dir, per evitar que acabés en denúncia", ha argumentat. La mare viu a Hondures i no ha comparegut al judici a declarar.

Les agressions sexuals va quedar enterrades fins l'abril del 2015, quan els Mossos d'Esquadra van detenir el xicot de la víctima per apallissar l'acusat. Durant l'arrest, el jove va assegurar que ho havia fet perquè la noia li va confessar que l'havia violat quan era petita. A partir d'aquí, els agents es van posar en contacte amb la víctima i van obrir la investigació que aquest dimecres ha arribat a judici.

La víctima ha explicat que com a conseqüència de les violacions pateix seqüeles que li impedeixen tenir una vida afectiva i sexual normal. Els forenses han conclòs que pateix un trastorn adaptatiu. L'acusat té en vigor una ordre d'allunyament de la víctima.

Revenja per una infidelitat

L'acusat, que només ha respost a les preguntes del seu advocat Samuel Garcia-Quintas, ha negat les acusacions. Ha assegurat que només va conviure amb la menor durant sis mesos i que mai la va violar ni amenaçar. "Era una nena de 10 o 11 anys, jo no la vaig tocar", ha afirmat.

El processat atribueix la denúncia a una revenja personal. Segons la seva versió, la relació amb la mare de la víctima va acabar arran d'una infidelitat. "Li vaig ser infidel amb la meva parella actual i, quan vaig abandonar el pis, les nenes em van dir que m'ho farien pagar però no m'imaginava això", ha exposat. També ha negat que a principis del 2008 reconegués a la germana i a la mare que havia mantingut relacions sexuals amb la menor.

"Sóc innocent de tot això que se m'acusa", ha assegurat el processat durant l'últim torn de paraula. El seu advocat sosté que hi ha "una absència total i absoluta de proves" i demana que l'absolguin. A més, relata que hi ha una animadversió clara de la noia cap a l'acusat per la infidelitat a la seva mare que posen en dubte que el que ha relatat al judici sigui cert.

La fiscal, Ana Salvá, demana que el condemnin a 14 anys i 10 mesos de presó per un delicte continuat d'agressió sexual amb una circumstància agreujant per la relació de parentiu i superioritat. "Per la desproporció en l'edat i per la relació de quasi família", ha exposat. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que indemnitzi la víctima amb 30.550 euros. El cas ha quedat vist per a sentència.