La família d´una menor de 14 anys ha denunciat un home de 88 de la Selva de Mar per haver-li fet tocaments. El presumpte agressor, segons publica en la seva edició d'avui el Diari de Girona, és l´oncle de la dona del pare de la nena i el cas ha destapat presumptes abusos sexuals a altres familiars de l´home, que hauria comès fa més de cinquanta anys. Entre ells, a la seva pròpia neboda, que ha declarat com a testimoni pels fets, tot i que el seu cas ja ha prescrit.

Els fets van tenir lloc el passat 30 d´octubre al migdia, quan la menor es trobava a l´interior del domicili del presumpte agressor amb la dona del seu pare. Aleshores, i segons l´escrit de denúncia, la menor va anar al terrat del domicili i l´home la va seguir. Llavors ell li va demanar que li fes un petó a la galta. La nena l´hi va fer i després n´hi va demanar un a la boca «al mateix temps que li tocava un pit». Davant de la situació, la menor va apartar la cara i li va dir que parés però, segons relata, ell va «insistir i li va tocar l´altre pit». La nena va decidir fugir i assegura que l´home li va etzibar: «Així em deixes sol?». Aleshores, va entrar a l'interior del domicili, «tot tremolant i espantada pel que havia passat i va ser quan la dona del seu pare li va demanar si li havia passat alguna cosa, a la qual cosa la nena li va respondre que no, que no es trobava bé de la panxa». Davant d´això, la dona del seu pare va decidir endur-se-la fora de casa a fer una volta, ja que «sospitava que alguna cosa havia passat» i va ser poc després que la menor li ho va acabar explicant. A més, segons consta a la denúncia, la nena va explicar durant la seva declaració que al llarg de l´estiu l´home se li havia mostrat afectuós i que li buscava perquè li fes petons i que «li deia que tenia unes cames molt maques».

El cas ha posat sobre la taula altres presumptes abusos sexuals que el denunciat li hauria fet també a la seva pròpia neboda (la mare de la dona del pare de la menor) quan era petita però que també n´hauria comès amb d'altres familiars. De fet, la dona, P.M., de 60 anys, va declarar davant dels Mossos com a testimoni per les agressions sexuals que ella assegura haver patit durant vuit anys. «Em va arruïnar la vida i ara només espero que es faci justícia i tothom sàpiga què em va fer», afirma. En el seu cas, relata, els abusos van ser continuats perquè ella vivia a la mateixa casa que l´agressor.

Tot va començar quan només tenia sis anys i s´haurien repetit fins als catorze. Assegura que part de la seva família ho sabia, però que alguns no la van creure i altres van tapar-ho. «Ni tan sols la meva filla s´ho podia creure», explica ara. De fet, la primera vegada que va acudir a un psicòleg tenia 25 anys i segons els informes als quals ha tingut accés aquest diari, consideren acreditat que va patir abusos de manera reiterada i que la seva vida ha estat durament marcada per aquesta situació. Addicció a la feina i dificultat per establir relacions sentimentals i sexuals normals són només algunes de les conseqüències que ha patit. Afirma que no ho va denunciar aleshores per vergonya i perquè «eren altres temps» i que les seqüeles li han impedit tenir mai una relació normal. «Ets sents bruta i sé que el que em va prendre ja no m´ho tornarà mai ningú», assegura.

La denúncia està seguint els tràmits i, segons els demandants, no només ha estat citada a declarar l´altra víctima, sinó que també s´hauria citat el presumpte agressor, que s´hauria acollit al dret a no declarar. La menor haurà de rebre tractament psicològic.