Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest diumenge en set rescats de muntanya. El primer servei s'ha fet a les 9.50 del matí per anar a buscar un home de 30 anys que ha resultat ferit greu en accidentar-se amb la moto de muntanya en una pista forestal pròxima a la zona de Can Llaurador, a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). Fins al lloc s'hi ha desplaçat un helicòpter dels Bombers que ha rescatat el ferit i l'ha transferit a un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que l'ha traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona en estat greu. Posteriorment, s'ha fet el rescat d'una dona de 58 anys que havia caigut mentre feia una excursió pels volts del castell de Montgrí, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). L'avís de l'accident s'ha rebut a les 11.02?h i ha fet mobilitzar un helicòpter amb una unitat del GRAE dels Bombers, que després de carregar la dona l'ha evacuada a l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona amb cops a la cara.

Gairebé a la mateixa hora, a les 11.07, els Bombers han anat a buscar un home de 40 anys que havia caigut a la Solella, a Sant Martí de Centelles (Osona), mentre feia un curs de barranquisme. Fins al lloc s'hi ha desplaçat un helicòpter, una unitat del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i una dotació terrestre. L'accidentat tenia diversos traumatismes al cap i a la regió lumbar i ha estat traslladat fins a l'helicòpter del SEM, que l'ha evacuat a l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell en estat menys greu.

També abans de migdia, els Bombers han fet el rescat d'una excursionista que havia caigut mentre feia el GR 97.3, al terme municipal d'Alella (Maresme). L'avís s'ha rebut a les 11.28h. Es tracta d'una dona de 44 anys que s'ha fet lesions al turmell i al genoll. Després de rescatar-la, l'excursionista ha estat traslladada al camp de futbol d'Alella, on ja l'esperava una ambulància del SEM, que l'ha evacuada a l'Hospital Germans Trias de Badalona (Can Ruti).

A Capolat (Berguedà), els Bombers de la Generalitat han rescatat una dona accidentada mentre buscava bolets. L'avís ha entrat a les 15.24?h i alertava de la caiguda de la boletaire, de 55 anys, dins el bosc. Els Bombers s'han mobilitzat amb un helicòpter, una unitat GRAE i una dotació terrestre. Un cop localitzada, la dona ha estat immobilitzada i traslladada a peu de la pista forestal, on ja s'esperava una ambulància del SEM, que l'ha evacuat a l'Hospital Sant Bernabé, de Berga, amb una lesió al turmell.

A les 16.34?h, els Bombers han treballat en el rescat d'un excursionista de 38 anys accidentat mentre baixava el Pic de la Punta Alta, a la Vall de Boí. En aquest servei hi han treballat un helicòpter i una unitat del GRAE. L'home ha estat rescatat del lloc on havia caigut fent un gruatge amb l'helicòpter. Després d'immobilitzar-lo, personal del SEM li ha fet una primera assistència mèdica, i posteriorment ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, amb traumatismes al cap i a l'esquena.

El setè rescat de muntanya d'aquest diumenge s'ha fet a la Val d'Aran, on una dona de 33 anys ha caigut per una tartera quan anava cap al refugi de Molières. El company d'excursió ha donat l'avís a les 18.14 hores, que ha fet activar una dotació dels Pompièrs d'Aran i l'helicòpter amb membres de la unitat GRAE. La noia tenia una ferida oberta de genoll i ha estat evacuada a l'Hospital de la Vall d'Aran, a l'Espitau dera Val d'Aran, a Vielha e Mijaran.