Excursionisme i ciclisme

Els Bombers fan cinc rescats de muntanya aquest dissabte

Totes les actuacions han estat per anar a buscar persones que han sofert ferides de poca gravetat

09.10.2016 | 08:58

Els Bombers de la Generalitat han fet cinc rescats de muntanya aquest dissabte. Entre quarts de deu del matí i les dues de la tarda han actuat al Barcelonès, a l'Alt Urgell, al Berguedà, al Vallès Occidental i a Osona. El cos d'emergència ha hagut de rescatar cinc persones que havien patit caigudes mentre feien excursionisme i ciclisme. En gairebé totes aquestes actuacions ha estat necessària la intervenció de l'helicòpter perquè els accidentats havien caigut en zones de difícil accés. Amb tot, els accidentats només han sofert ferides de poca gravetat.

El primer rescat d'aquest dissabte s'ha fet a Badalona (Barcelonès), concretament al parc de la Serralada de Marina, on un ciclista de 46 anys s'ha accidentat. L'avís del sinistre s'ha rebut a les 9.52 hores i fins al lloc s'han desplaçat una dotació terrestre dels Bombers i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que han atès el ferit i que, posteriorment, l'han traslladat en estat menys greu a l'hospital de Can Ruti.

A les 11.28 hores, els Bombers de la Generalitat han activat dues dotacions, una terrestre i una d'aèria amb bombers del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) per un rescat a Arcavell (Alt Urgell), a les Valls de Valira. En aquest cas un home de 80 anys ha caigut per un barranc d'uns 30 metres a la zona de Bordes d'Escàs. L'accidentat ha resultat ferit de poca gravetat i ha estat rescatat per l'helicòpter dels Bombers, que ha extret el ferit de la zona de l'accident realitzant la maniobra amb grua. Posteriorment, l'home ha estat transferit a un l'helicòpter del SEM que l'ha traslladat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

A les 12.09 els Bombers han estat alertats perquè un excursionista s'ha accidentat mentre feia una marxa a la zona de Tresserra, a Capolat (Berguedà). L'accidentat, de 49 anys, ha caigut i s'ha fet mal en una cama. Els Bombers de la Generalitat han activat els GRAE amb l'helicòpter i han rescatat el ferit, que ha patit una possible fractura de fèmur. Posteriorment, l'han deixat a una ambulància del SEM que l'ha portat a l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

A les 12.21 hores aquest cos ha rebut un nou avís per un rescat a Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental). En aquest cas, un ciclista s'ha accidentat al Torrent de Cal Llogari, una zona no accessible per l'ambulància. Un helicòpter amb els GRAE i infermer del GEM (Grup d'Emergències Mèdiques) i una dotació terrestre dels Bombers de la Generalitat han rescatat el ciclista, que ha resultat ferit amb luxació d'espatlla. Es tracta d'un home, de 43 anys, que ha estat traslladat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

I quan faltaven pocs minuts per les dues del migdia els Bombers han estat alertats pel rescat, a Vidrà (Osona), d'un altre ciclista accidentat a la muntanya i que s'ha fet mal a l'espatlla. S'han activat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues terrestres i una d'aèria amb els GRAE, que han rescatat i atès el ferit i l'han portat fins a una ambulància del SEM que l'ha traslladat a l'Hospital de Vic. El ferit, un home de 39 anys, ha resultat ferit de caràcter menys greu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema