La mala sort va portar uns cultivadors de marihuana que la seva mercaderia fos descoberta i part d'ella quan ja s'estava assecant. A la nau de Fortià on tenien la plantació es va produir un incendi i quan els bombers hi van arribar, la van inspeccionar i hi van descobrir una gran plantació de droga.

Ràpidament, els Mossos d'Esquadra de Roses van detenir quatre homes, entre ells l'amo de l'empresa on hi ha el cultiu, una nau dedicada al marbre. Es tracta d'un cultiu interior que un cop recomptats tenia amb fins a 5.500 plantes, part d'elles esqueixos.

Tots els detinguts són veïns de Figueres, tenen nacionalitat espanyola i edats compreses entre els 23 i els 60 anys. Tots quatre van quedar detinguts dimecres per un delicte contra la salut pública. Està previst que passin a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Figueres durant les pròximes hores.

El fets es van desencadenar dimecres al voltant de les sis de la tarda quan el 112 va rebre l'avís d'un possible incendi en una nau de la zona industrial de Fortià. Ràpidament s'hi van desplaçar els serveis d'emergències i quan hi van arribar el propietari de la instal·lació industrial, dedicada al marbre, va explicar que només s'havien cremat uns plàstics i els va dir que ja se'n podien anar.

Els Bombers li van explicar que havien de fer la seva feina i que, per tant, havien d'inspeccionar la zona per comprovar que tot estigués correcte.

Quan van entrar a la nau es van trobar amb una bona sorpresa: a més de marbre, hi havia un cultiu de plantes de marihuana. Els Bombers van alertar els Mossos d'Esquadra i el que en un principi semblava ser només un servei per un incendi es va convertir en el descobriment d'un cultiu de droga. Posteriorment, agents de la policia autonòmica van practicar les quatre detencions, entre elles la del propietari de l'empresa.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses van demanar una autorització judicial per escorcollar l'empresa i ahir el matí van desplegar un dispositiu amb diverses patrulles per tal de treure les plantes així com de tots els aparells utilitzats per cultivar la droga.

Els quatre detinguts també van ser presents al lloc quan es feia l'escocoll així com els Bombers que van descobrir les plantes de marihuana. S'apunta que l'incendi que va tenir lloc el dimecres a la tarda podria haver estat perquè l'electricitat podria estar punxada i per tant, s'hauria pogut produir una sobrecàrrega de la xarxa.

Assecant en un fals sostre

Els agents van procedir a treure totes les plantes i van trobar-se també una sorpresa: no només hi havia les plantes que es veien a primera vista sinó també n'hi van localitzar en un fals sostre de la nau. Allà n'hi van trobar un miler. En total a dins d'aquesta empresa de marbres van recopilar fins a 5.500 plantes, que ahir van portar a destruir.

Els agents també van comissar tot d'aparells i productes que es fan servir per tenir una plantació de marihuana en un interior com per exemple, làmpades i aires condicionats.