Figueres

Una cirurgiana de l'Hospital de Figueres ha denunciat el seu cap per 'mobbing'

La doctora Monique Mouna Taouragt Houzali afirma haver rebut un tracte 'degradant' i la Fundació Salut Empordà argumenta els canvis organitzatius

05.10.2016 | 13:31
La doctora Monique Mouna Taouragt Houzali.
La doctora Monique Mouna Taouragt Houzali.

La doctora Monique Mouna Taouragt Houzali, metgessa cirurgiana, ha presentat una denúncia contra el seu cap de la Unitat de Cirurgia General de l'Hospital de Figueres, per un presumpte cas de 'mobbing' laboral. La metgessa es troba de baixa des de l'abril passat per aquesta causa, que, segons assegura, li ha provocat greus crisis d'ansietat. En la denúncia, la doctora Monique Mouna Taouragt Houzali, de la Unitat de Cirurgia General de l'Hospital de Figueres, exposa que el seu cap l'ha vingut tractant, l'últim any, d 'una forma "degradant".

"Ha menyscabat greument la meva integritat en multitud d'ocasions i episodis concrets i continus de violència verbal i degradació cap a la meva persona, amb crits, expressions degradants i discriminatòries, un continu menyspreu no només vers la meva capacitat i aptitud professional, sinó cap al meu aspecte físic i la meva forma de vestir", denuncia la cirurgiana, que fa uns dies va ser citada a declarar als jutjats de Figueres en relació amb el cas.

La doctora Monique Mouna Taouragt Houzali relata tots els episodis en què, segons ella, el cap de la Unitat de Cirurgia General l'ha violentat, en un escrit de més de trenta pàgines, que ha lliurat al gerent de l'Hospital de Figueres, a la directora de Recursos Humans del mateix centre i també a la Unitat de Salut Laboral.

La Fundació Salut Empordà ha confirmat que ha tingut "coneixement de la denúncia". Segons l'entitat, "la situació s'origina en un context de canvis organitzatius del Servei de Cirurgia.  Es porta a terme un canvi de lideratge, una renovació del cap de servei. Una de les mesures que aplica és una especialització per unitats quirúrgiques, una millora basada en l'evidència científica que afavoreix l'expertesa dels professionals en un àmbit determinat".

"Una situació disfuncional"

"En aquest marc ?diu la Fundació?, apareixen dificultats d?adaptació al canvi i es tracten en el si de l'entitat. L'FSE activa el Servei de Prevenció de Riscos Laborals, amb la participació d'experts externs, que determina que no s'ha produït una situació d'assetjament moral, sinó una situació disfuncional. La persona denunciant causa baixa per incapacitat temporal el mateix dia en què s?implanten els canvis organitzatius".

En allargar-se aquesta situació de baixa laboral la mateixa Fundació ha demanat a Inspecció de Treball que intervingui en la resolució del cas. "El Servei de Cirurgia funciona amb normalitat i la situació que s'ha produït no ha afectat els pacients", conclou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema