Tres homes de nacionalitat espanyola de 26, 32 i 35 anys han estat detinguts aquesta matinada quan acabaven de fer un butró per accedir a una empresa immobiliària del districte de Sarrià- Sant Gervasi de Barcelona, segons han informat els Mossos d´Esquadra. La policia creu que els arrestats són membres d´un grup organitzat especialitzat en robatoris amb força a empreses immobiliàries, les caixes fortes de les quals eren forçades amb llances tèrmiques o bufadors. Amb aquestes detencions, els investigadors donen per desarticulat el grup criminal, que en els darrers mesos hauria comès presumptament fins a nou robatoris en empreses immobiliàries de Barcelona, Sitges (Garraf) i Castell-Platja d´Aro (Baix Empordà).

La investigació va començar el juny passat, després de diverses denúncies de robatoris amb força a empreses i despatxos professionals que s´havien produït amb el mateix modus operandi. Segons el relat policial, un dels components del grup accedia a l´establiment escollit fent-se passar per operari de telefonia amb l´excusa d´una revisió tècnica o per resoldre una avaria. Un cop a dins decidia si era lloc d´interès i buscava els sistemes d´alarma, els telèfons i les caixes fortes.

Amb aquesta informació el grup es preparava pel cop, que cometia habitualment en cap de setmana o en vigílies de festiu. Un cop a dins forçaven les caixes fortes amb un bufador o una llança tèrmica, després d´inutilitzar les alarmes amb inhibidors de freqüència.

Els investigadors seguien des de feia dies un dels presumptes membres del grup, i és per això que aquesta matinada s´ha organitzat un dispositiu policial que ha permès sorprendre els tres detinguts en el moment que accedien a l´interior d´una empresa després de realitzar un butró, segons informen els Mossos. Els policies han comprovat que la porta del quartet de l´ascensor estava oberta i que una de les parets presentava un forat de grans dimensions que donava accés a una empresa immobiliària.

El investigadors han pogut comprovar que un dels presumptes membres del grup viu a Madrid, des d'on es desplaçava quan s'havia de fer el robatori. Segons la policia, es tracta d'un delinqüent molt especialitzat en l'obertura de caixes fortes amb antecedents nombrosos per robatoris a empreses.

Els detinguts passaran a disposició judicial durant les properes hores. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions a més de poder relacionar els detinguts amb més fets delictius.