Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del Pla INUNCAT per risc d'inundacions pel front de pluges que ha escombrat Catalunya la passada nit i demana a la població que tingui cura en els desplaçaments a les zones on descarregui o a on s'hagin acumulat quantitats importants d'aigua a les vies.

El front de pluges, que han estat intenses, amb tempesta, fort vent i acompanyat de llamps, ha deixat, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, registres importants especialment a la demarcació de Girona, com els 39,6 l/m2 en 30 minuts a La Bisbal d'Empordà, 30 l/m2 en 30 minuts a Fornells de la Selva, 27 l/m2 a Monells en mitja hora i 21 l/m2 en 30 minuts a Castell-Platja d'Aro. A altres zones també hi ha hagut registres rellevants: Prades (22 l/m2 en mitja hora), Badalona 20 l/m2 en 30 minuts, mateix registre que a Sant Martí Sarroca. Les pluges van entrar per l'oest capa les 22.00 hores d'anit i van avançar reforçant-se a estones en direcció est nord-est, escmbrant el litoral i prelitoral de tarragona, Barcelona i, posteriorment, Girona, on a primera hora del matí encara descarregava amb força, amb força llamps i trons.

A La Bisbal d'Empordà s'han arribat a acumular al voltant de 100 l/m2 des d'ahir. En aquesta població treballen els voluntaris de protecció civil municipals per resoldre afectacions causades per la caiguda d'arbrat o inundacions.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès fins les 06.00 am 171 trucades per 122 incidències derivades de les pluges (cada incident pot generar més d'una trucada). Els Bombers de la Generalitat han intervingut en una seixantena d'incidències al territori, principalment retirada de branques o arbres, i neteja de baixos inundats. També han realitzat serveis les diferents policies locals, mossos d'esquadra (trànsit) i voluntaris municipals de protecció civil.

Les trucades han estat per petites inundacions de soterranis, aparcaments i baixos: 60 trucades, 41 per afectacions de trànsit causades per grans bassals a les vies o per branques caigudes, i 17 trucades i per risc de caigudes de tendals, bastides o elements estructurals.

Les localitats des de les que s'han fet més trucades han estat Badalona (28 trucades), Barcelona (19), Lleida (9), Sant Pere Pescador (8), Vilanova i la Geltrú (5), Cerdanyola del vallès (5).

Al llarg de la nit han tingut lloc diverses incidències amb el subministrament elèctric, dels quals no n'hi ha cap de rellevant hores d'ara segons la companyia elèctrica.