La Fiscalia de Girona acaba de posar contra les cordes un presumpte agent corrupte del Cos Nacional de Policia al qual el desembre de 2014 van sorprendre agafant la droga en custòdia que hi havia a la comissaria de Portbou per vendre-la. Que actués com a policia judicial li complica encara més les coses i haurà de rendir comptes davant el tribunal de l'Audiència Provincial de Girona que, si acull les tesis del fiscal Enrique Barata podrà condemnar-lo a 4 anys, un mes i quinze dies de presó per un delicte contra la salut pública i un altre de malversació de cabals públics.

L'acusació per malversació de cabals públics arriba perquè faltant a les més elementals normes i deure de l'exercici policial el 20 de desembre de 2014 va esperar a trobar-se sol a la comissaria de Portbou durant el canvi de torn de les dues del migdia per agafar d'amagat la clau del dipòsit, on es va guardar un maletí amb 5,8 quilos de marihuana i apoderar-se d'un paquet d'1,2 quilos -valorat en 1.336,94 euros.

El maletí, sense amo, havia estat intervingut pels seus companys uns dies abans en un tren regional. Els mateixos companys que amb posterioritat van acabar detenint el policia en descobrir que s'havia emportat la droga de l'habitació de custòdia. Al presumpte policia corrupte se li va oblidar penjar la clau al clauer i se la va endur, cosa que el va delatar.

La falta de la clau a l'armer va fer sospitar la resta de policies de la comissaria i revisant els torns del personal van acabar centrant-se en l'ara acusat. No obstant això, aquest va negar inicialment haver agafat la clau i menys encara la droga però el cas és que va acabar inculpant-se i confessant que ho havia fet i tenia intenció de vendre-la. No va tenir-ne temps i això li va permetre retornar el paquet íntegre de droga a la comissaria juntament amb la clau, aspecte que ha obligat el fiscal a considerar un atenuant de reparació del dany.

Durant la seva detenció i recollida d'efectes personals, els agents van descobrir que en la cartera on portava la placa insígnia policial l'acusat ocultava una petita bossa de cocaïna per, presumptament, consum personal.

En passar a disposició judicial davant el Jutjat d'Instrucció número 4 de Figueres per aquests fets va ser enviat a presó provisional però va aconseguir eludir la mesura pagant una fiança de 5.000 euros.