Un turista va patir l'amputació de dos dits dijous al vespre en un accident en un circuit de buguis a Empuriabrava, a Castelló. L'Ajuntament va ordenar ahir el tancament del negoci, que tenia dos expedients oberts, per obres il·legals i per obrir sense llicència.

La víctima, de nacionalitat francesa, circulava per una de les pistes del circuit de terra amb el bugui llogat quan es va accidentar. Va passar a les vuit i disset minuts. El jove, de 27 anys, va patir una ferida de gravetat amb l'amputació de dos dels dits d'una mà, segons serveis mèdics. S'hi van desplaçar dues unitats del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que el van traslladar a l'hospital de Figueres.

En tractar-se d'un recinte privat no es va aixecar el pertinent atestat de trànsit però s'estava pendent de tramitar les diligències informatives al jutjat, segons relata el 'Diari de Girona'. A més, el negoci no disposava de tots els permisos. El regidor d'Urbanisme i Activitats, Josep Maria Canet, ha explicat que ahir mateix es va ordenar el tancament perquè no tenia la llicència d'activitat. L'Ajuntament li va obrir un expedient per obres il·legals el mes de juliol i un segon expedient a l'agost per obrir sense tenir permís. Segons Canet, se'l va advertir que es clausuraria l'activitat per obrir sense llicència. L'accident va obligar ahir a actuar.

El circuit és de lloguer de buguis de cros. Són unes pistes de terra i unes petites instal·lacions d'atenció. Els clients lloguen els vehicles. Els responsables havien rebut diverses autoritzacions per part de l'Ajuntament. Estaven pendents d'informes d'administracions superiors per poder tenir la llicència.