Els deu passatgers que aquest dilluns van haver de ser traslladats a l´hospital per ser atesos d´una intoxicació per la mala combustió del motor d´un autocar a l´AP-7, al seu pas per Garrigàs (Alt Empordà), ja han estat donats d´alta, segons han informat fonts sanitàries. Vuit dels intoxicats, membres d´una mateixa família belga, van ser traslladats a l´Hospital de Palamós. El cas més greu va ser el d´una dona de 40 anys, que va arribar al centre en helicòpter a les nou de la nit i va ingressar a la cambra hiperbàrica. A un quart de dues de la matinada, va quedar ingressada fins aquest matí, quan ha rebut l´alta. Els altres set membres van rebre un tractament a Urgències d´oxigenoteràpia normobàrica durant unes hores i van abandonar l´hospital.

Es tracta de dos homes de 28 i 23 anys; dues dones de 19 anys i tres menors: dues nens de 9 i 11 anys i un nen de 7 anys.

Pel que fa els dos ingressats a l´Hospital Josep Trueta de Girona han rebut l´alta en el transcurs de la nit passada. Concretament, eren dues dones de 58 i 52 anys.

Els fets es va produir aquest dilluns a la tarda, al voltant de les set, quan en l´autocar que viatjava en sentit França van començar a sentir marejos i malestar general. En el vehicle, de matrícula belga i 66 passatgers a bord, es va aturar a l´àrea de servei de Garrigàs. Altres passatgers van mostrar signes d´intoxicació més lleu i alguns atacs d´ansietat. Fins al lloc, s´hi van desplaçar diverses dotacions del Sistema d´Emergències Mèdiques, quatre patrulles dels Mossos d´Esquadra i una dotació dels Bombers de la Generalitat.