Maçanet de Cabrenys

Els Bombers rescaten amb helicòper un excursionista a Maçanet de Cabrenys

Aquest diumenge han hagut de fer nou rescats de muntanya

17.07.2016 | 20:57

Els Bombers de la Generalitat han treballat durant el dia d´avui, entre les 9.00 i les 19.00 hores, en nou rescats o recerques al medi natural. Un fet destacat de la jornada és que els tres helicòpters de rescat dels Bombers han estat enlairats simultàniament per rescats de muntanya.

Excursionista amb traumatisme a Maçanet de Cabrenys

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats d´un rescat de muntanya a Maçanet de Cabrenys, prop del pont vell de la carretera de Tapis, a les 14.42 hores. Un helicòpter amb una dotació del GRAE ha rescatat, fent una maniobra de gruatge, un dona de 53 anys amb una possible fractura. El SEM l´ha portat a l´Hospital de Figueres en estat menys greu.
 
Jove amb esquinç al turmell a Espot (Pallars Sobirà)

A les 9.14 hores del matí els Bombers de la Generalitat han activat una dotació per un rescat a Espot. Han traslladat una noia de 18 anys de nacionalitat israeliana des de la pista propera al refugi d´Amitges fins el seu vehicle per un turmell esquinçat.
 
Excursionista menys greu a Saldes (Berguedà)

Al massís del Pedraforca s´ha fet un primer rescat, rebut l´avís a les 10.00 hores, a la zona del Mascaró. Un grup d´uns  10 excursionistes estaven amb un company de 73 anys que s´havia lesionat el turmell. Els Bombers de la Generalitat han activat el Grup d´Actuacions Especials (GRAE) amb l´helicòpter i han rescatat el ferit, l´han deixat a una ambulància. Segons el Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM), es tracta d´una esquinç al turmell menys greu i l´han portat a l´Hospital Sant Bernabé de Berga.
 
Noia precipitada a Alt Àneu (Pallars Sobirà)

Els Bombers han rebut un nou avís a les 11.48 hores per un rescat a Alt Àneu, al barranc de la Tinta. Un helicòpter amb el GRAE ha rescat una excursionista francesa de 21 anys que ha lliscat per una pendent de 50 metres i finalment ha caigut 5 metres en vertical.  Una ambulància dels Pompièrs d´Aran l´ha portat a l´hospital de Vielha amb politraumatisme.
 
Nen amb problemes musculars a Lles de Cerdanya (Cerdanya)

A l´una del migdia, els Bombers han rebut un avís de Lles de Cerdanya, per un rescat de muntanya prop dels estanys de la Muga. L´helicòpter de rescat amb els GRAE ha portat un nen de 12 anys, que estava amb el seu pare, fins a una ambulància del SEM. El nen presentava una sobrecàrrega muscular als abductors i se li ha donat l´alta voluntària allà mateix.
 
Escaladors amb problemes tècnics a Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

Poc abans de les dues, una parella d´escaladors alertaven d´un accident a Punta Ventosa, Torroella de Montgrí. S´havien quedat travats per les cordes a una paret de roca de 100m, a una altura d´uns 40m per damunt del mar mentre feien un ràpel. Un helicòpter amb GRAE s´ha apropat per tenir contacte amb els accidentats i han confirmat que no calia rescat, una altra dotació del GRAE hi ha contactat per terra, s´ha solucionat el problema de cordes i la parella ha anat pujant pel seu propi compte.
 
Home ferit a la cama a Núria (Ripollès)

El GRAE ha hagut de fer un nou rescatat amb un gruatge des de l´helicòpter a Queralbs, a les gorgues de Núria, per un avís de les 15.40 hores. L´accidentat era un excursionista de 44 anys ferit al genoll que han evacuat a l´Hospital de Campdevànol.
 
Nen amb possible fractura al braç a Saldes (Berguedà)

Cap a les sis de la tarda els Bombers de la Generalitat han rebut un nou avís de rescat al Pedraforca, a Saldes.  Un nen d´uns 10 anys ha rebut un cop de mentre baixava per la pedrera, els Bombers l´han recollit al refugi Luís Estasen amb un helicòpter i el GRAE. El SEM l´ha portat a l´hospital de Sant Bernabé de Berga amb una fractura de l´extremitat superior en estat menys greu. 
 
Dues persones perdudes al Pedrafroca Saldes (Berguedà)

Els Bombers han rebut un avís a les 18.41 hores d´aquesta tarda per fer la recerca de dues persones que baixaven des del coll Verdet al Pedraforca, a Saldes. Ara mateix hi ha activat l´helicòpter amb una dotació del GRAE que realitza la recerca.
 
Els Bombers de la Generalitat recorden que abans de sortir a fer una activitat al medi natural es tinguin en compte tot els consells de seguretat a la muntanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema