Els Bombers de la Generalitat han treballat durant el dia d’avui, entre les 9.00 i les 19.00 hores, en nou rescats o recerques al medi natural. Un fet destacat de la jornada és que els tres helicòpters de rescat dels Bombers han estat enlairats simultàniament per rescats de muntanya.

Excursionista amb traumatisme a Maçanet de Cabrenys

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un rescat de muntanya a Maçanet de Cabrenys, prop del pont vell de la carretera de Tapis, a les 14.42 hores. Un helicòpter amb una dotació del GRAE ha rescatat, fent una maniobra de gruatge, un dona de 53 anys amb una possible fractura. El SEM l’ha portat a l’Hospital de Figueres en estat menys greu.

Jove amb esquinç al turmell a Espot (Pallars Sobirà)

A les 9.14 hores del matí els Bombers de la Generalitat han activat una dotació per un rescat a Espot. Han traslladat una noia de 18 anys de nacionalitat israeliana des de la pista propera al refugi d’Amitges fins el seu vehicle per un turmell esquinçat.

Excursionista menys greu a Saldes (Berguedà)

Al massís del Pedraforca s’ha fet un primer rescat, rebut l’avís a les 10.00 hores, a la zona del Mascaró. Un grup d’uns 10 excursionistes estaven amb un company de 73 anys que s’havia lesionat el turmell. Els Bombers de la Generalitat han activat el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) amb l’helicòpter i han rescatat el ferit, l’han deixat a una ambulància. Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), es tracta d’una esquinç al turmell menys greu i l’han portat a l’Hospital Sant Bernabé de Berga.

Noia precipitada a Alt Àneu (Pallars Sobirà)

Els Bombers han rebut un nou avís a les 11.48 hores per un rescat a Alt Àneu, al barranc de la Tinta. Un helicòpter amb el GRAE ha rescat una excursionista francesa de 21 anys que ha lliscat per una pendent de 50 metres i finalment ha caigut 5 metres en vertical. Una ambulància dels Pompièrs d’Aran l’ha portat a l’hospital de Vielha amb politraumatisme.

Nen amb problemes musculars a Lles de Cerdanya (Cerdanya)

A l’una del migdia, els Bombers han rebut un avís de Lles de Cerdanya, per un rescat de muntanya prop dels estanys de la Muga. L’helicòpter de rescat amb els GRAE ha portat un nen de 12 anys, que estava amb el seu pare, fins a una ambulància del SEM. El nen presentava una sobrecàrrega muscular als abductors i se li ha donat l’alta voluntària allà mateix.

Escaladors amb problemes tècnics a Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

Poc abans de les dues, una parella d’escaladors alertaven d’un accident a Punta Ventosa, Torroella de Montgrí. S’havien quedat travats per les cordes a una paret de roca de 100m, a una altura d’uns 40m per damunt del mar mentre feien un ràpel. Un helicòpter amb GRAE s’ha apropat per tenir contacte amb els accidentats i han confirmat que no calia rescat, una altra dotació del GRAE hi ha contactat per terra, s’ha solucionat el problema de cordes i la parella ha anat pujant pel seu propi compte.

Home ferit a la cama a Núria (Ripollès)

El GRAE ha hagut de fer un nou rescatat amb un gruatge des de l’helicòpter a Queralbs, a les gorgues de Núria, per un avís de les 15.40 hores. L’accidentat era un excursionista de 44 anys ferit al genoll que han evacuat a l’Hospital de Campdevànol.

Nen amb possible fractura al braç a Saldes (Berguedà)

Cap a les sis de la tarda els Bombers de la Generalitat han rebut un nou avís de rescat al Pedraforca, a Saldes. Un nen d’uns 10 anys ha rebut un cop de mentre baixava per la pedrera, els Bombers l’han recollit al refugi Luís Estasen amb un helicòpter i el GRAE. El SEM l’ha portat a l’hospital de Sant Bernabé de Berga amb una fractura de l’extremitat superior en estat menys greu.

Dues persones perdudes al Pedrafroca Saldes (Berguedà)

Els Bombers han rebut un avís a les 18.41 hores d’aquesta tarda per fer la recerca de dues persones que baixaven des del coll Verdet al Pedraforca, a Saldes. Ara mateix hi ha activat l’helicòpter amb una dotació del GRAE que realitza la recerca.

Els Bombers de la Generalitat recorden que abans de sortir a fer una activitat al medi natural es tinguin en compte tot els consells de seguretat a la muntanya.