Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat 6 de juliol, cinc homes d'entre 33 i 55 anys com a presumptes autors de divuit robatoris amb força en estacions de telecomunicacions de Catalunya i l'Aragó. Els arrestats també estan acusats de pertinença a grup criminal. Els delinqüents forçaven els accessos a les instal·lacions i desconnectaven les bateries que, posteriorment i amb connivència amb algunes deixalleries, venien a pes i guanyaven més de 20.000 euros en un sol mes. Els danys causats a les estacions oscil·laven entre els 2.000 i 5.000 euros a cadascuna de les estacions, a més d'una afectació considerable pel que fa als usuaris de les diferents xarxes. Tres dels cinc detinguts han ingressat a presó.

Les primeres investigacions es van dur a terme després que els agents van tenir coneixement que des de feia uns mesos l'empresa que gestiona el manteniment de les estacions de telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya va patir una sèrie de sostraccions de bateries a diferents punts del país.

Un dels fets que li van afegir complexitat a les indagacions va ser que aquest tipus de sostraccions no es podien detectar immediatament ja que les bateries sostretes es feien servir en cas que el sistema es quedés sense electricitat. Els agents van determinar que els autors tenien un alt nivell d´especialització en aquest tipus de sostraccions ja que coneixien al detall la manera d´extreure-les sense desconnectar el sistema i sense generar cap incidència.

Els autors forçaven els accessos a les instal·lacions i desconnectaven les bateries que, posteriorment i amb connivència amb algunes deixalleries, venien a pes i guanyaven més de 20.000 euros en un sol mes. Els danys causats a les estacions oscil·laven entre els 2.000 i 5.000 euros a cadascuna de les estacions, a més d´una afectació considerable pel que fa als usuaris de les diferents xarxes que es gestionen des de les estacions de telecomunicacions.

Concretament, els investigadors van relacionar el grup criminal amb nou robatoris realitzats a Catalunya, i nou més practicats a l´Aragó. En aquest sentit, els Mossos d´Esquadra van actuar en coordinació amb l'Equip de Delictes contra el Patrimoni de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guardia Civil per tal de realitzar les indagacions oportunes. En el moment de les detencions, els agents també van practicar quatre entrades i perquisicions, una d´elles a una deixalleria.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l'ingrés a presó per a tres dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als dos restants.