Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Robatoris amb Força han detingut cinc homes de nacionalitat romanesa com a presumptes autors de setze robatoris amb força i pertinença a grup criminal i dos més van ser investigats pel mateixos motius.

Les primeres investigacions es van iniciar durant el mes de maig de 2016 després de tenir coneixement que s'havien produït diversos robatoris amb força a estancs, principalment a la zona de la demarcació de Girona, en el que en tots ells sostreien el tabac i els diners en efectiu que trobaven a l'establiment.

Els agents van constatar que la majoria dels robatoris es feien amb la metodologia del butró que consisteix en realitzar un forat a una paret, terra i/o sostre d'un immoble per poder accedir-hi.

Amb l'anàlisi i els indicis recollits, els investigadors van identificar un grup d'origen romanès especialitzat en aquesta tipologia delictiva i que a més, també efectuava robatoris amb força a empreses i bars.

Amb les investigacions realitzades, els policies van determinar que el grup realitzava vigilàncies prèvies dels objectius per estudiar les mesures de seguretat que disposava l'establiment i preparar millor l'estratègia per cometre els robatoris.

A la presó una banda que assaltava estancs i que va actuar a Roses i l'Escala

A la presó una banda que assaltava estancs i que va actuar a Roses i l'Escala

El dia 7 de juliol van detenir 'in fraganti' cinc homes quan sortien de cometre un robatori amb força a una empresa ubicada a Molins de Rei.

Als detinguts se'ls imputa fins el moment, a més del delicte de pertinença a grup criminal, setze robatoris amb força, nou d'ells a estancs, quatre a empreses i tres a bars. Les poblacions afectades per l'actuació dels delinqüents van ser Roses, l'Escala, Platja d'Aro, Ripoll, Rubí, Centelles, Sentmenat, Molins de Rei, Castellar del Vallès i Castellbisbal. Es calcula que el botí que van obtenir els autors dels robatoris ronda els 180.000 € entre tabac i diners en efectiu.

Fruit del dispositiu policial, el agents també van practicar dues entrades i perquisicions als domicilis dels detinguts amb la intervenció de material electrònic i d'altres indicis susceptibles de provenir de robatoris amb força, així com diverses eines especialitzades per practicar els butrons. A més, es van intervenir dos aparells sofisticats que permeten la inhibició de freqüències, com poden ser les alarmes ubicades a alguns dels establiments violentats. També es van identificar i intervenir els tres vehicles que utilitzaven per desplaçar-se i efectuar els robatoris.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l'ingrés a presó per als cinc detinguts.