Una baralla entre quatre noies al barri de Sant Joan de Figueres ha acabat amb la detenció d'un dels savis del barri, una figura creada per fer de mediador en cas de conflictes. Les noies es van començar a barallar amb pals i alguna navalla per motius que es desconeixen (tot apunta que per algun afer sentimental). El conflicte es va iniciar pels volts de mitjanit i va ocasionar un gran rebombori al barri. Un dels savis va anar a posar pau però va acabar donant un cop de bastó a una de les joves. La noia ha estat traslladada a l'Hospital de Figueres amb diverses contusions i ha necessitat punts de sutura per la ferida de la cara. Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home, de 60 anys, aquest dijous al matí. Durant tota la nit s'ha reforçat la vigilància policial al barri.

Des de l'Ajuntament han volgut donar un missatge de tanquil·litat. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, ha afirmat que es tracta d'una detenció per un delicte de lesions i que també consta que hi ha hagut danys en un cotxe i ha negat que hi haguessin hagut trets. "Amb tota la prudència del món, volem pensar que és època de Sant Joan i que es van sentint petards, no és una situació de trets".

Precisament aquest matí s'ha comptat amb la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que s'ha passejat pel barri de Sant Joan i el Culubret. Aquest fet ha comportat un destacat dispositiu policial de Mossos d'Esquadra i Policia Local. Segons el regidor, "ha estat un desplegament pel que és aquesta visita, no es correspon a cap altre situació", ha conclòs. Una estona després d'haver marxat el conseller, la policia s'ha retirat de la zona.