Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 39 anys i veí de Girona per tenir una plantació de marihuana amb 333 plantes a un habitatge de Bàscara (Alt Empordà) a la urbanització de Les Roques. Els fets van passar el 14 de juny a les 10 del matí quan agents de paisà van fer un dispositiu per localitzar la plantació que havia estat detectada per l'olor que desprèn aquesta droga. Un cop localitzat el propietari de l'habitatge, els mossos van entrar i inspeccionar l'espai per confirmar les sospites. Durant l'escorcoll, van descobrir les plantes -que pesaven uns 46 quilograms-, un sistema d'il·luminació i ventilació amb una trentena de focus i transformadors, juntament amb aparells d'aire condicionat i de ventilació. A més a més, van constatar que el comptador de la llum havia estat manipulat. Per tot plegat, l'home va quedar detingut per un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior la droga comissada estaria valorada en uns 13.000 euros.

El detingut, de 39 anys, nacionalitat espanyola i veí de Girona, tenia antecedents i va passar el 16 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va ordenar la seva llibertat.