Els Mossos d´Esquadra donen per desmantellada una organització criminal que es dedicava a sostreure la càrrega de camions estacionats a les àrees de servei de les principals carreteres catalanes. Dels 10 detinguts en l´operació desplegada el 7 de juny passat a Sant Adrià de Besòs, Badalona, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Mataró i Montcada i Reixac, sis han ingressat a presó i els quatre restants estan en llibertat amb càrrecs. Tot i donar l´organització per desmantellada els investigadors no descarten detenir més persones en els propers dies, segons fonts policials. Als detinguts els imputen els delictes de pertinença a organització criminal, falsificació documental, tinença d´armes, tràfic de drogues, furts i robatoris amb força interior de vehicle.

La investigació, tutelada pel jutjat d´instrucció número 4 de Badalona, s´havia iniciat el mes d´abril i ha anat a càrrec de la Divisió d´Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Multireincidents de l´Àrea Central d´Investigació de Patrimoni, conjuntament amb agents de la Unitat d´Investigació de Sant Martí i de la Unitat Operativa de Mobilitat. Gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat i vigilància facilitades per Abertis Autopistes, els investigadors van poder arribar a demostrar el ´modus operandi´ que utilitzava l´organització criminal. Amb tota la informació recopilada i els autors plenament identificats, el passat 7 de juny més de 300 agents dels Mossos d´Esquadra es van desplegar simultàniament per practicar les detencions.

El resultat va ser l´arrest de deu persones amb edats compreses entre els 20 i els 60 anys i nacionalitat espanyola, a banda del comís d´una gran quantitat de plantes de marihuana procedents de quatre plantacions, estris per al pesatge, una arma de foc municionada, objectes d´electrònica procedents dels robatoris i més de 36.000 euros en efectiu. La policia de la Generalitat ha informat que els deu detinguts acumulen 127 antecedents policials, principalment per delictes contra el patrimoni.

El ´modus operandi´

Abans de cometre els robatoris, els delinqüents, coneixedors dels sistemes de vigilància de les àrees de servei, sostreien plaques de matrícula de camions i les instal·laven als seus vehicles. Un cop tenien col·locada la matrícula sostreta recercaven camions estacionats per les àrees de descans i ho feien sempre de nit.

Ja amb el camió seleccionat feien un tall a la lona per veure quin tipus de mercaderia contenia. Si els semblava aprofitable per lucrar-se´n la sostreien i la carregaven als seus vehicles per marxar a gran velocitat seguidament. El líder de l´organització era qui sempre decidia si la mercaderia era òptima o, per al contrari, era millor deixar-la i anar a per un altre camió.

Segons informen els Mossos d´Esquadra la mercaderia sostreta tenia una sortida molt fàcil gràcies als contactes que tenien amb una gran quantitat de receptadors fins al punt que, en alguna ocasió, dos dies després del robatori la mercaderia ja havia arribat a Algèria. L´organització es nodria constantment d´un elevat parc mòbil, sempre amb vehicles d´alta gamma de segona mà adquirits en efectiu i posats a nom de testaferros. Durant el temps que va durar la investigació els delinqüents van fer servir fins a dotze vehicles diferents.